Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Διαψεύδει το Βερολίνο ότι η Μέρκελ θέλει πάγωμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Bild και του δικτύου ARD ότι η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος υπέρ του παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, ακολουθώντας το μη δεσμευτικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

Steffen Seibert, spokesman of the German government. EPA/KAY NIETFELD


Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η Γερμανίδα καγκελάριος συνέστησε μάλιστα στους βουλευτές της να επικοινωνήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες αυτήν τη θέση, σε περίπτωση που ερωτηθούν για το πώς το Βερολίνο βλέπει τις...
περαιτέρω σχέσεις του με την Άγκυρα. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο. 


«Από χρόνια η ΕΕ και η Τουρκία διατηρούν ανοιχτές ως προς το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις και υπό τις νυν συνθήκες είναι αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια», πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε, επίσης, στην οξεία κριτική που ασκείται στην Ευρώπη και στη Γερμανία για τα κατασταλτικά μέτρα που παίρνει η Τουρκία απέναντι στην αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, τους επιστήμονες. «Είναι μια εξέλιξη που στο πλαίσιο της ΕΕ πρέπει να μας απασχολήσει. 

Στο πέρασμα των χρόνων έχουν ανοίξει κεφάλαια της διαπραγμάτευσης που έχουν παραμείνει ανοικτά, άρα υπό τις νυν συνθήκες, δεν υπάρχει λόγος και χώρος να ανοίξουν κι άλλα κεφάλαια”. Σε ό,τι αφορά τη σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης του Δεκεμβρίου ο Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί, εφόσον συμπεριληφθεί στην ατζέντα «υπό το φως των γεγονότων και των δηλώσεων από την Τουρκία». 

01/12/2016 09:41 
ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου