Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Το ΕΠΑΜ ...σπάει την περίεργη σιωπή για το μεταναστευτικό - προσφυγικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχημένη κατά κοινή ομολογία ημερίδα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου παρουσιάστηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και αναλύθηκαν σε βάθος τα αίτια που το προκαλούν...
imerida1
Συγκλονιστικά στοιχεία αναφορικά με το παγκόσμιο ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκης, στη σχετική ημερίδα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι, είναι πρώτη φορά που διοργανώθηκε εκδήλωση – ημερίδα στη χώρα μας με αντικείμενο ένα ζήτημα που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε. και όχι μόνο για τη χώρα μας, όπως είναι το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.
Στην ημερίδα, εξετάστηκαν και αναλύθηκαν από τους ομιλητές τα αίτια και οι επιπτώσεις του προβλήματος, από ιστορική, οικονομική και γεωπολιτική πλευρά, ενώ παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΕΠΑΜ για...
την ολοκληρωτική αντιμετώπιση του προβλήματος. Το ΕΠΑΜ ως γνήσιος και υπεύθυνος πατριωτικός πολιτικός φορέας, έχει μιλήσει δημόσια από την αρχή πριν ακόμη εμφανιστεί και διογκωθεί στη συνέχεια το πρόβλημα και πρότεινε ουσιαστικές λύσεις που έχουν άμεσο αποτέλεσμα.
Κοινή συνισταμένη, της πλειοψηφίας των ομιλητών η εφαρμογή των Διεθνών Κανόνων, ενώ το όλο ζήτημα, τη διαχείριση στα σύνορα, πρέπει να την αναλάβει η Ύπατη αρμοστεία. Παράλληλα, προτάθηκε, ακόμη και το γεγονός της μεταφοράς των προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες, με ελληνικά πλοία.
Αποκαλυπτικός ήταν στην εισήγησή του ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκης, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία διεθνών Οργανισμών. Αυτή τη στιγμή, το 11% του παγκόσμιου του πληθυσμού εμπλέκεται σε πολεμικές συρράξεις, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Η ανησυχία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες, οι πολεμικές επιχειρήσεις των αμερικανών θα επεκταθούν σε ακόμη 15 χώρες, κυρίως της υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής».
imerida2
Και ο λόγος; Υποτίθεται η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των υποομάδων της Αλ-Κάιντα. Αυτό, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, σημαίνει νέος μαζικός εκτοπισμός εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε ο κ. Καζάκης, οι μετανάστες είναι παρόντες σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το 2015 αριθμός ξεπέρασε τα 245 εκατομμύρια! Από το σύνολο αυτό το 11% απασχολούνται ως οικιακοί βοηθοί! Και ποιος ο βασικός λόγος αυτού του δράματος; Η βούληση και απόφαση των ισχυρών να αυξήσουν τα κέρδη μέσω της ελαχιστοποίησης του μισθολογικού κόστους με τα φθηνά εργατικά χέρια των μεταναστών.
Είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ: “Όσο δεν υπάρχει ο αγώνας για αυτοδιάθεση των λαών τόσο περισσότερο τα έθνη και οι λαοί θα διαλύονται. Διότι το κεφάλαιο που εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες και μετανάστες, δεν τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους αλλά ως ζώα. Είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν πατρίδα, έχουν οικογένεια, αν έχουν ρίζες. Με αυτή τη λογική προσπαθούν να εμφανίσουν αυτό που είναι ότι πιο ρατσιστικό ότι πιο τρομακτικό ότι πιο φασιστικό, ερμηνεύοντας τον άνθρωπο με βάση τη ζωολογία….”.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αλλαγή του συνολικού πλαισίου για το μεταναστευτικό, προσφυγικό ζήτημα, που έλαβε χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου από τον ΟΗΕ. Η βασική θεώρηση είναι, ότι πλέον αποδεχόμαστε τις βίαιες μετατοπίσεις ανθρώπινων ομάδων ως απλές μετακινήσεις ανθρώπων στο πλαίσιο της “κινητικότητας” των πληθυσμών! Και δεν εξετάζουμε τα βαθύτερα αίτια που προκάλεσαν το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.
Ενδιαφέρον έχει και το σύνολο των στοιχείων για το θέμα που παρουσίασε ο κ. Καζάκης: Το 4,4% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού είναι μετανάστες. Από το σύνολο των μεταναστών, το 73,8% δουλεύει και εξ´ αυτών πάνω από το μισό δουλεύει σε υπηρεσίες. Το δε 52% των εργαζομένων είναι στην Αμερική. Και το κυριότερο. Πού απασχολούνται οι μετανάστες; ο κύριος όγκος βρίσκεται στην παροχή υπηρεσιών. Το 71% των εργαζομένων μεταναστών είτε είναι οικιακοί βοηθοί είτε απασχολούνται σε οποιαδήποτε παρασιτική υπηρεσία (παράνομα κυκλώματα, τράφικινγκ κλπ). Και μόνον το 16% βρίσκεται σε “κανονικά” επαγγέλματα.
Ένα άλλο στοιχείο που αφορά τους μετανάστες, είναι ότι το 2015, οι μετανάστες ξεπέρασαν τα 245 εκατομμύρια, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα. Πώς βλέπουν όμως τα διεθνή κεφάλαια και οι εκπρόσωποί τους τους μετανάστες; Ο γνωστός ιστορικός και οικονομολόγος Ζακ Αταλί, είχε αναφέρει ότι “Οι μετανάστες εργαζόμενοι έχουν μια συγκεκριμένη λειτουργία. Έχουν προσληφθεί σε χώρες της δυτικής Ευρώπης επειδή είναι πρόθυμοι είτε οι περιστάσεις τους υποχρεώνουν, να αποδεχθούν τις λιγότερο πρόθυμες θέσεις εργασίας που δεν καλύπτουν οι γηγενείς”.
Τι πετυχαίνουν με αυτό; Κρατούν τους μετανάστες για να έχουν χαμηλά μεροκάματα και δουλειές για το επίπεδο τους. Αντί να απασχολούνται ρομπότ μπαίνουν στη θέση τους μετανάστες. Έχει συμβεί και στην Ιαπωνία αυτό. Συνέπεια των παραπάνω είναι ότι η διαίρεση της εργατικής τάξης αναπαράγεται και στον κοινωνικό τομέα. Συχνά είναι διαχωρισμένος από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Γεγονός είναι ότι σήμερα η μετανάστευση είναι ιδιαίτερα επικερδής επιχείριση για την Δύση. Πρόκειται μια μορφή “αναπτυξιακής βοήθειας” από τις φτωχές στις πλούσιες χώρες. Και το σημαντικότερο; Το προτείνει συνεχώς αυτό το “μοντέλο” η Παγκόσμια Τράπεζα.
Στην ημερίδα, ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν οι: Κ. Μαυρομάτη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Κ. Βενετσάνος δημοσιογράφος, Η. Σταμπολιάδης, καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Ι. Καλιγιάννης πρόεδρος κόμματος Φιλελευθέρων, Ι. Ζερβός πρόεδρος του Κινήματος Χριστιανική Δημοκρατία, Ν. Καραβέλος δικηγόρος, συγγραφέας, Πέδρο Ολάγια συγγραφέας, ελληνιστής.
Πρόκληση της ΛΑΕ
Ωστόσο, έντονη δυσαρέσκεια και αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο, τα όσα εμπεριείχε η επιστολή του εκπροσώπου της ΛΑΕ κ. Λεουτσάκου, η οποία και αναγνώστηκε από το προεδρείο της ημερίδας. Η επιστολή εστάλη λίγες ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, με την οποία η ΛΑΕ γνωστοποιούσε ότι δεν θα μετάσχει στην ημερίδα!
Το ΕΠΑΜ θεωρεί ότι τόσο η επιλογή της τελευταίας στιγμής της ΛΑΕ να ενημερώσει τους διοργανωτές της ημερίδας, αν και το πρόγραμμα είχε σταλεί αρκετές ημέρες πριν αλλά και τα όσα αναφέρει ως αιτία της ακύρωσης της παρουσίας, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της “αριστερής ΛΑΕ”. Πρόκειται για την αφορμή να γκρεμίσουν τις γέφυρες με το ΕΠΑΜ και να δημιουργήσουν τον «αριστερό πόλο», που έχει απωλέσει και εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον λόγο αυτό η ρητορική του ίδιου του Π. Λαφαζάνη εδράζεται και στοχεύει στην έκκληση όλων των “αριστερών και πατριωτικών δυνάμεων” για τη δημιουργία ενός μετώπου με “αριστερό πρόσημο”. Λες και μόνο οι αριστεροί είναι πατριώτες. Αντιθέτως το ΕΠΑΜ, προτείνει την καθολική συμμετοχή όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως της ιδεολογικοπολιτικής προέλευσης, πλην βεβαίως των νεοφασιστών. Άλλωστε, όπως τονίστηκε, στον αγώνα για την Εθνική ανεξαρτησία δεν χωράνε ιδεολογικά πρόσημα.
Μαυρομάτη: Από την πλευρά της η καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κ. Μαυρομάτη, μιλώντας στην ημερίδα, τεκμηρίωσε με απόλυτο τρόπο το γεγονός της παρανομίας στο ζήτημα της λαθρο-εισαγωγής των αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων η ίδια: “Γιατί είναι παράνομη πράξη; Διότι είναι σκόπιμη παράνομη πράξη, κατά το Δίκαιο, ο μεταφορέας των αλλοδαπών προκαλεί βλάβη είτε στους επιβαίνοντες είτε στα κράτη που εμπλέκονται. Όπως ορίζει η Διεθνής σύμβαση της ναυτιλιακής κίνησης, ο μεταφορέας που μεταφέρει μετανάστες μέσω πλωτού, πρέπει να πληρoί ορισμένες προϋποθέσεις.
Ο μεταφορέας πρέπει να γνωρίζει την ταυτότητα των επιβαινόντων και να υπάρχουν, να είναι γνωστά τα στοιχεία της υγείας των επιβαινόντων. Ποια είναι η παράνομη πράξη του μεταφορέα; Παίρνει ένα αναξιόπλοο πλοίο και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες μεταφέρει πρόσωπα. Το πλοίο είναι η πρώτη παράνομη πράξη και αυτό είναι σαφές. Αδικαιολόγητη απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον. Η δεύτερη παράνομη ενέργεια. Θέλει να προκαλέσει βλάβη στην υγεία και τη ζωή των επιβαινόντων. Θέλει μα προκαλέσει ζημιά στο παράκτιο κράτος. Ζημιά μέσω της καταστροφής. Θέλει μα προκαλέσει ενδεχομένως βλάβη στις εγκαταστάσεις στις λιμενικές υποδομές.
Μεταφέροντας ανθρώπους, μπορεί να είναι και τρομοκράτες οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στους χώρους ασφαλείας του λιμένα. Με τους επιβαίνοντες μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Η πρόθεση και η ικανότητα προκύπτει διότι χρησιμοποιεί πλοίο αναξιόπλοο χωρίς πλήρωμα. Το πλοίο δεν έχει σωστικά μέσα, δεν πληροί στοιχειώδεις κανόνες της ναυσιπλοοΐας. Φεύγει από ακτές και δεν έχει ενημερώσει το κράτος στο οποίο προσεγγίζει. Είναι μια μορφή του διεθνούς εγκλήματος η παράνομη μεταφορά ανθρώπων μέσω της θαλάσσιας μεταφοράς. Η ευθύνη επιμερίζεται.
Οι υποχρεώσεις του Κράτους σε σχέση με την ασφάλεια: Και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι συμβαλλόμενα κράτη και έχουν υποχρεώσεις. Στη λήψη μέτρων στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων. Ηθικές υποχρεώσεις: η πρώτη ειδική υποχρέωση με βάση το Δίκαιο της θάλασσας, το πλοίο πρέπει να είναι νηολογημένο. Πρέπει να έχει τεχνικά πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας. Το κράτος της σημαίας να έχει προβεί σε επιθεωρήσεις του πλοίου επιβαινόντων, διαφορετικά θα είναι “φάντομ σιπς”...”. Η κ. Μαυρομάτη, ξεκαθάρισε ότι η παράνομη μετανάστευση και προσφυγιά, είναι πρόβλημα Διεθνούς Δικαίου.
Καλιγιάννης: Στην αναγκαιότητα για συστράτευση όλων των πατριωτικών δυνάμεων για την ουσιαστική απελευθέρωση της χώρας από αυτή την ιδιότυπη κατοχή και φυλακή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων κ. Καλιγιάννης.
Χειλαδάκης: Ο δημοσιογράφος και Τουρκολόγος Ν. Χειλαδάκης, αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία περί τα 3 εκατομ. Σύροι, εκ των οποίων περίπου 500.000 να είναι στην Κωνσταντινούπολη και 400.000 στη Σμύρνη. Και οι υπόλοιπο έχουν αφεθεί ελεύθεροι στην βορειοδυτική Τουρκία με σκοπό να μεταφερθούν στην ελληνική επικράτεια. Όπως εξήγησε παραθέτοντας τουρκικά δημοσιεύματα, ο τζίρος της τουρκικής μαφίας από το εν λόγω δουλεμπόριο, είναι τεράστιος, ενώ στο Αϊδίνιο της Τουρκίας υπάρχει κέντρο εκπαίδευσης λαθρομεταναστών.
Το 2012 η τουρκική μαφία εισέπραττε 3.000 ευρώ, από τον κάθε αλλοδαπό που ήθελε να περάσει στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, “στις 3 Φεβρουαρίου 2014 έγινε μια αποκάλυψη. Η μυστική υπηρεσία της στρατοχωροφυλακής ανέλαβε τον βρώμικο ρόλο της προώθησης των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Τους προωθούν με μαφιόζικες προϋποθέσεις.
Η εφημερίδα Ζαμάν την οποία έκλεισε ο Ερντογάν, έγραφε τον Μάιο του 2014 ότι ο τουρκικός τζίρος έφτασε για τέσσερις μήνες στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εφημερίδα Χουριέτ γράφει ότι ο γνωστός Τζόρτζ Σόρος, έδωσε 11 δις έδωσε να μεταφερθούν παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα. Ο Τζόναθαν Σάμιουελ, ευρισκόμενος στην Λέσβο, είπε ότι υπήρχε ένα εγχειρίδιο του Σόρος που προμηθεύονταν παράνομοι μετανάστες, για το πώς θα περάσουν στην Ελλάδα. Το εγχειρίδιο ονομάζεται “Καλώς ήρθατε στην Ευρώπη”
Σακκάς: Από την πλευρά του, ο πρώην εισαγγελέας κ. Ν Σακκάς, αναφέρθηκε στην εποχή των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες όπως υποστήριξε: “...οι κυβερνήσεις μετά το 1999 πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Με την μνημονιακή νομοθεσία οξύνθηκε το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα. Με τα μνημονιακά μέτρα αφαιρέθηκαν χρήματα από τον ελληνικό λαό αλλά από την άλλη δεν φρόντισαν αφού ήξεραν ότι θα έρθουν ρεύματα αλλοδαπών.
Οι μετανάστες είναι το καλύτερο όπλο υπέρ της Τουρκίας. Όφειλε η ελληνική κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία για να προλάβει. Από την άλλη: Το κράτος είχε την οικονομική άνεση να φροντίσει τις εκατοντάδες χιλιάδες; Όχι. Την ίδια στιγμή, με τα μνημονιακά μέτρα έχουν σιγά σιγά τοποθετήσει τον ελληνικό λαό σε χειρότερη θέση από ότι βρίσκονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Συνήθως σε συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης τα φαινόμενα αυτά επιτείνουν το κλίμα του ρατσισμού και ξενοφοβίας…”.
 Πέδρο Ολάγια – Ιεροδιάκονος: Ο ελληνιστής Πέδρο Ολάγια, αναφέρθηκε λεπτομερώς στο φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης του Ισλάμ και τη δημιουργία των μουντζαχεντίν και η σύνδεσή τους με την Δύση και τα εξωθεσμικά και θεσμικά δυτικά κέντρα. Μίλησε για τη γεωστρατηγική διάσταση του φαινομένου και για τους κύριους υπεύθυνους αυτών των τραγωδιών. “Το πρόσωπο των κύριων υπευθύνων δεν φαίνεται. Καιρός είναι να το αποκαλύψουμε”, είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΕΠΑΜ, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα, το μέλλον του οποίου όπως εξήγησε διαγράφεται ζοφερό.Έκανε λόγο για υποκριτικές δηλώσεις Μουζάλα, όταν είπε ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει τις χώρες, διότι όπως είπε, προέρχονται από υπεύθυνους του προβλήματος….”.
Εμινέ Μπουρούτζη: Καταπέλτης κατά της ελληνικής Πολιτείας, για την έως αδιάφορη στάση της, αλλά και κατά του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή για την άμεση εμπλοκή του, ήταν στην ομιλία της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πομάκων Ξάνθης Εμίνε Μπουρούτζη, η οποία αναφέρθηκε στο βίο των Πομάκων. Όπως είπε χαρακτηριστικά « οι Πομάκοι, η πομακική ταυτότητα βρίσκονται μεταξύ τουρκικής πίεσης και ελληνικής αδιαφορίας»!
Η κ. Μπουρούτζη (άξια συγχαρητηρίων για τον προσωπικό της αγώνα) ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Πάνε πολλά χρόνια που τέτοιες ομιλίες με θέματα σαν το δικό μου έγιναν σε όλη την Ελλάδα αλλά με λύπη μου βλέπω ότι δυο δεκαετίες μετά, είμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν». Και πρόσθεσε: «Πρώτα πρώτα να θυμίσω ποια είναι η επίσημη γραμμή της Ελλάδας για το πομακικό ζήτημα: η χώρα μας δέχεται πως υπάρχει μόνο μια θρησκευτική μειονότητα στην Θράκη, με τρεις εθνοτικές ομάδες στο εσωτερικό της: τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά.
Για την Τουρκία όλοι είμαστε Τούρκοι. Κι ενώ η πατρίδα μας λέει την αλήθεια, δεν κάνει σχεδόν τίποτε για να την αναδείξει ή για να υπερασπίσει την πραγματικότητα από τις πλαστογραφήσεις της άλλης πλευράς. Μόνοι μας οι Πομάκοι, κυρίως στον νομό Ξάνθης, προσπαθήσαμε να βρούμε βοήθειες από δω κι από κει, ώστε να καταγράψουμε τη γλώσσα μας, τα τραγούδια μας, τα παραμύθια μας, να διασώσουμε τις φορεσιές μας, τους χορούς μας, τις παραδόσεις μας. Όχι βέβαια όλοι οι Πομάκοι. Πολλοί έχουν ταυτιστεί με την τούρκικη ολιτική που μας θέλει όλους Τούρκους, τουλάχιστον στην συνείδηση αν όχι και στην καθημερινή γλώσσα. Άλλοι το κάνουν από συμφέρον και άλλοι γιατί δεν θέλουν φασαρίες. Ακόμα περισσότεροι είναι όσοι δεν εκφράζονται δημόσια για το θέμα αυτό. Και λίγοι είμαστε όσοι δηλώνουμε ανοιχτά την ρίζα μας και την ταυτότητά μας, πληρώνοντας συχνά ένα μεγάλο τίμημα.
Αξίζει εδώ να πω ότι όταν πρωτοφτιάξαμε τον Σύλλογο Πομάκων νομού Ξάνθης, τα ονόματα όσων υπέγραφαν το καταστατικό μας μπήκαν σε όλα τα τζαμιά της περιοχής και στις τουρκόφωνες εφημερίδες. Οι πιέσεις στις μικρές κοινωνίες των χωριών για αυτούς που τους έλεγαν «πουλημένους» και άλλα παρόμοια ήταν αφόρητες, κάποιοι έσπασαν και απέσυραν τις υπογραφές τους, όμως ο Σύλλογος άντεξε κι έφτασε μέχρι σήμερα. Κι αφού δεν κατάφεραν να μας εξαφανίσουν οι άνθρωποι του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής (αυτοί που κάθε μήνα παίρνουνε μισθό κανονικό για να κάνουν τη δουλειά της Άγκυρας), τώρα λένε απλώς ότι είμαστε μετρημένοι άνθρωποι όσοι δηλώνουμε Πομάκοι και αυτό δεν αλλάζει τον «τούρκικο χαρακτήρα της μειονότητας».
Βέβαια δεν λένε τι νιώθουν πραγματικά οι άνθρωποι, τι ξέρουν βαθιά μέσα τους ότι είναι, άσχετα που φοβούνται να το πούνε δημοσίως, για να μην έχουν τα προβλήματα που είχαμε όλοι εμείς που ξεκινήσαμε κάποτε….». Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πομάκοι από το προξενείο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «… Τα έθιμά μας έχουν όλα καλυφθεί με τούρκικο χρώμα και κανείς δεν τολμάει να πει μια λέξη….», «…μας ετοιμάζουν, λέει, και νηπιαγωγεία στα τουρκικά.
Πού είναι η μητρική μας γλώσσα που την κατοχυρώνει και η Συνθήκη της Λωζάννης; Ακόμα και μια τοπική τηλεόραση που είχε ειδήσεις στα πομάκικα σταμάτησε και τώρα μεταδίδει ειδήσεις στα τουρκικά, όπως κάνει και το κρατικό ραδιόφωνο! Αξίζει εδώ να πούμε ότι η αλλαγή έγινε μετά από παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου Μύκης, του δήμου μας δηλαδή, στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό! Ούτε και το αίτημα στην κρατική ΕΡΑ ποτέ απαντήθηκε, παρότι βλέπουμε ότι έχουν μπει δελτία ειδήσεων στα αραβικά για τους πρόσφυγες και μετανάστες που απλώς περνάνε από την Ελλάδα. Δηλαδή τόσες χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι της Θράκης δεν δικαιούνται να ακούσουν τη γλώσσα τους, παράλληλα με τα τουρκικά που υπάρχουν τόσα χρόνια;»
18 Δεκεμβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

2 σχόλια:

  1. 1.ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΊΑΣ ΑΠΕΦΑΝΘΗ
    Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    http://attikanea.blogspot.gr/2015/09/blog-post_133.html
    2.Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015
    ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΖΕΙ STOP ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
    http://indobserver.blogspot.gr/2015/09/stop.html
    3.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΚΚΕ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,ΜΚΟ ΠΑΡΑΒΙΆΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΆΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΕΡΓΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .https://olympia.gr/2015/08/08/το-σχεδιο-coudenhove-kalergi-η-γενοκτονια-των-λαων-τησ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή