Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Κάπως έτσι η Αλβανική ηγεσία στήνει μειονότητες και κλειδώνουν απαιτήσεις

Εκατοντάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο ‘Τιτάνια’ στην Αθήνα, στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το αλβανικό σοσιαλιστικό κόμμα με την ευκαιρία της ημέρας των μεταναστών...


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κότσο Κοκεδίμα (Koço Kokëdhima).

Απευθυνόμενος στους πάνω από 800 Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα (υπολογίζονται στο μισό εκατομμύριο) επί σχεδόν 25 χρόνια, ο Κοκεδίμα άρχισε την ομιλία του ευχαριστώντας τους μετανάστες για... τις πολλές θυσίες  που έχουν κάνει για να δώσουν τα πάντα στην πατρίδα, τις οικογένειές τους και στην ενδυνάμωση της οικονομίας της Αλβανίας, αλλά, όπως τόνισε,  καταπιέζονται και είναι λησμονημένοι από τις αλβανικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Επεσήμανε ότι είναι ασυγχώρητη παράλειψη που μετά από 25 χρόνια, εξακολουθεί να μην υπάρχει ένα αλβανικό πολιτιστικό κέντρο στην Αθήνα, ώστε οι Αλβανοί να μπορούν να σπουδάζουν στην αλβανική και κυρίως να μπορούν εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στην αλβανική γλώσσα και τον αλβανικό πολιτισμό.

Ο Κοκεδίμα δήλωσε ότι επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα των Μεταναστών για να μιλήσει για τα προβλήματά τους. Πρόσθεσε ότι περίπου 30 με 40 τοις εκατό των πολιτών της Αλβανίας   έχουν μεταναστεύσει, σε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε πόλεμος, ούτε άλλη καμία περίπτωση ανάγκης, όπως δημοσιεύει τη αλβανική Shekulli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου