Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΧΑΛΕΠΙ: Στα άδυτα του ψεύδουςκαι της βρώμικης προπαγάνδας των εισβολέων και των μακελάρηδων

Τόσο κατά την διάρκεια της επιθετικής επιστροφής του Συριακού Αραβικού στρατού και των συμμάχων του, κατά των διαφόρων εξτρεμιστικών Σουνιτικών και λοιπών οργανώσεων των κατεχόντων  το Χαλέπι, όσο και μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου, της σημαντικότερης πόλης της Συρίας, από την Συριακό Αραβικό Στρατό... 

Χαλέπι. Αλήθειες και Ψέμματα

του ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΤΖΩΗ

Τα περισσότερα δυτικά ΜΜΕ κατηγορούσαν και συνεχίζουν να κατηγορούν τις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους των Ρωσία, Ιράν, Χεζμπολλάχ κλπ,  για διάπραξη αγριοτήτων  εναντίον αμάχων, περιγράφοντας την κατάσταση γενικά στο Χαλέπι ως μία  ανθρωπιστική κρίση! 

Αυτό που  ξεχνούν βέβαια να αναφέρουν είναι και το πιο σημαντικό. Ότι τα τελευταία πεντέμισι χρόνια σε αυτόν τον...
φοβερό πόλεμο που έχουν εμπλακεί αντιφρονούντες Σύριοι, εξτρεμιστές Σουνίτες ισλαμιστές, μισθοφόροι, εκπρόσωποι διαφόρων χωρών με πολλές μορφές και ιδιότητες, ξένοι στρατοί απρόσκλητοι και προσκεκλημένοι κλπ, αυτό λοιπόν που σκοπίμως αποκρύπτουν είναι ότι το Χαλέπι είχε καταληφθεί από τρομοκράτες της Αλ Κάιντα,  με την γενικότερη έννοια (όπως ISIS,   Jabhat Fateh al-Sham, FSA κλπ),  καθόσον οι εξτρεμιστικές Σαλαφιστικές   οργανώσεις,  που δρουν στην Συρία και στο Ιράκ είναι δεκάδες. Δηλαδή οι τρομοκράτες αυτοί, που τα έργα των «θαυμάσαμε» επί μια πενταετία τώρα στην Συρία και στο Ιράκ και ακόμη μαθαίνουμε την βάρβαρη και εγκληματική των δράση, να περιγράφονται τώρα ως θύματα της «βαρβαρότητας» της Συριακής κυβέρνησης, που έκανε το αυτονόητο. Απελευθέρωσε την πιο σημαντική  πόλη της Συρίας, μια πόλη –σύμβολο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και κατήγαγε την πιο ουσιαστική νίκη για την τελική έκβαση του πολέμου.

Και όμως η νίκη αυτή βαφτίστηκε βαρβαρότητα, το Χαλέπι  έγινε Στάλιγκραντ (φυσικά η σύγκριση είναι ανισοβαρής), οι αποδεδειγμένα κατηγορούμενοι για βαρβαρότητα και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μισαλλόδοξοι σκοταδιστές μετατράπηκαν σε  μάρτυρες και οι εκφραστές της Συριακής νομιμότητας, μαζί με τους συμμάχους των, που νομίμως και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι εκεί γιατί προσκλήθηκαν για βοήθεια της νόμιμης και εκλεγμένης Συριακής κυβέρνησης, κατηγορήθηκαν για βαρβαρότητα και εγκλήματα πολέμου. Όλα αυτά μέσα από την ειδησεογραφία του έντυπου και ηλεκτρονικού  διεθνούς τύπου  της Δύσης.


Είδαμε και ακούσαμε πολλά το τελευταίο διάστημα. Σχεδόν σε καθημερινή βάση τα διεθνή ΜΜΕ, μηδέ εξαιρουμένων και των Ελληνικών, αναφερόμενοι στην σφοδρότατη μάχη για την κατάληψη του Χαλεπίου, παρουσίαζαν μια τρομακτική κατάσταση, όπου οι κακοί και παράφρονες επιτιθέμενοι βομβάρδιζαν ανηλέητα και  με αγριότητα το μαρτυρικό Χαλέπι, λες και οι βομβαρδισμοί σε οιονδήποτε πόλεμο διακρίνονται σε βάρβαρους, πολιτισμένους, καλούς και κακούς,  οι δε πολιορκούμενοι  στο Χαλέπι και δη ο άμαχος πληθυσμός υπέφεραν, λιμοκτονούσαν και αποδεκατιζόταν ανελέητα, λες και σε άλλους πολέμους  η κατάσταση των αμάχων ήταν ένα διαρκές πάρτι χαράς και ξεγνοιασιάς. Και για να αποδείξουν την τραγικότητα από την μια πλευρά και την βαρβαρότητα από την άλλη, τα τηλεοπτικά  δίκτυα μας «βομβάρδιζαν» σχεδόν σε καθημερινή βάση, με εικόνες και βίντεο από διασώσεις μικρών παιδιών και λοιπών πολιτών από το Χαλέπι. Βλέπετε, το συναίσθημα επηρεάζεται ισχυρότερα από εικόνες τραυματισμένων αθώων παιδιών. Που είναι το περίεργο  θα αναρωτηθεί κανείς, το να δείχνουν την φρίκη του πολέμου και ιδίως αν τα θύματα είναι μικρά παιδιά;   Μα στο ότι πολλά από αυτά ήταν ψεύτικα και προπαγανδιστικά.

Στο Χαλέπι, αλλά και σε πολλές εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, δρούσε  μία από τις πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις, που έφερε το όνομα «Λευκά Κράνη», η οποία ήταν εξειδικευμένη σε διασώσεις εγκλωβισμένων ατόμων σε ερείπια κτιρίων. Οπότε το πεδίο δράσης στο Χαλέπι ήταν τεράστιο, αφού το πανέμορφο Χαλέπι, το «Διαμάντι Της Ανατολής», είχε μεταβληθεί σε σωρό ερειπίων. Τα «Λευκά Κράνη» εκτός από διασώστες ήσαν και «πρωταγωνιστές» σε πολλά  βίντεο με διασώσεις στο Χαλέπι, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα όταν οι Συριακές δυνάμεις άρχισαν να καταλαμβάνουν διαδοχικά συνοικίες του ανατολικού τμήματος, που κατείχαν ακόμη οι τζιχαντιστές. Που είναι το θέμα; Το ISIS, η  Jabhat Fateh al-Sham, FSA  και οι λοιπές Σουνιτικές εξτρεμιστικές οργανώσεις που ευρίσκονται στην Συρία  και το Ιράκ έχουν γίνει «εξπέρ» στην προπαγάνδα.

Με την βοήθεια επαγγελματιών κινηματογραφιστών και ειδικών στο διαδίκτυο, φανατικών ισλαμιστών, έχουν κατορθώσει να κυριαρχήσουν στον τομέα της προπαγάνδας, της διάδοσης των ιδεών τους και στην στρατολόγηση νέων μελών παγκοσμίως. Οπότε σχεδίαζαν και υλοποιούσαν εικονικές διασώσεις για τον επηρεασμό  της Δυτικής κοινής γνώμης, με σκοπό την επίτευξη προσωρινής εκεχειρίας, για ανασύνταξη των τζιχαντιστών και ανεφοδιασμό σε όπλα, πυρομαχικά και μαχητές, ώστε να αποφευχθεί η κατάληψη του Χαλεπίου από τις Συριακές  δυνάμεις. Έτσι είδαμε «νεκρά παιδάκια» μέσα στα αίματα, που μετά ήταν ζωντανά και χαμογελαστά.

Σε άλλη περίπτωση ένα κοριτσάκι «σώζεται» τρεις φορές, αφού φαίνεται να διασώζεται σε τρία διαφορετικά χρονικά βίντεο. Το  δε εντυπωσιακότερο, αποκαλυπτικότερο και γελοιότερο όλων είναι το βίντεο με την «διάσωση» ενός άνδρα, ο οποίος πρώτα περιμένει ξαπλωμένος να ετοιμαστούν οι «διασώστες» των Λευκών Κρανών και  μετά αρχίζει να ουρλιάζει από τους «πόνους». Το βίντεο, ανέβηκε στο Youtube ολόκληρο, από κάποιον των διασωστών που βαρέθηκε τα ψέματα. Και ανάρτησε και φωτογραφίες των διασωστών με τον «παράλυτο διασωθέντα» αν είναι αγκαλιά!! Φυσικά στα Δυτικά τηλεοπτικά δίκτυα δόθηκε για προβολή, το μισό βίντεο που ο «τραυματισμένος» αρχίζει να ουρλιάζει από τους «πόνους». Και όλοι συγκινήθηκαν.

Σε μια άλλη φωτογραφία όπου παρουσιάζεται ένα  τεράστιο πλήθος ανθρώπων εν μέσω ερειπίων, με την διευκρίνιση ότι είναι οι δυστυχισμένοι εγκλωβισμένοι του Χαλεπίου που τρέχουν να βρουν καταφύγιο για να γλυτώσουν τους βομβαρδισμούς, στην πραγματικότητα είναι από το 2014, από την Δαμασκό και είναι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, από τον καταυλισμό Yarmouk, ευρίσκονται δε εκεί από το 1946 και  περιμένουν την παραλαβή τροφίμων και φαρμάκων.

Φυσικά ούτε είδαμε, ούτε ακούσαμε κάτι για τους  πανηγυρισμούς των «άλλων» εγκλωβισμένων Σύριων στο Χαλέπι, στο πανεπιστήμιο, όπως φαίνεται και στην αρχική φωτογραφία. Και δεν ακούσαμε επίσης για τους ομαδικούς που ανακαλύπτονται στο απελευθερωμένο Χαλέπι, η την σφαγή 100 Σύρων στρατιωτών αιχμαλώτων , ηλικίας 18-25 ετών ,πριν εγκαταλείψουν τις συνοικίες που κρατούσαν και τις παραδώσουν στον Συριακό στρατό. Μάλιστα ο στρατός της Συρίας είχε απαιτήσει από τους τζιχαντιστές (υπεύθυνες οι οργανώσεις  Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι και η  Αχράρ Αλ Σαμ) πριν αποχωρήσουν από το Χαλέπι την παράδοση των αιχμαλώτων αλλά τότε οι τρομοκράτες αρνήθηκαν την ύπαρξή τους.

Και όμως  για πολλά ΜΜΕ,  η  πραγματικότητα  σκόπιμα γύρισε ανάποδα. Οι τρομοκράτες παρουσιάζονται ως ήρωες και «αγωνιστές της ελευθερίας». Η ήττα των τρομοκρατών περιγράφεται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η απελευθέρωση του Χαλεπίου χαρακτηρίστηκε  ως μια ανθρωπιστική καταστροφή. Οι δε απελευθερωτές,  βάρβαροι  και εγκληματίες  πολέμου. Αυτοί που σχεδίασαν, επάνδρωσαν, οργάνωσαν, εκπαίδευσαν  και χρηματοδότησαν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία και το Ιράκ, όπως το ISIS,  την Jabhat Fateh al-Sham, δηλαδή η πρώην Al-Nusra Front, τη γνωστή Al Qaeda και δεκάδες άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, ονομάσθηκαν από τα κατευθυνόμενα διεθνή ΜΜΕ ως οι  «Φρουροί  της Παγκόσμιας Ειρήνης» και αναφέρονται στις ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ.  Η Τουρκία ήταν αρχικά στην ομάδα αυτή, αλλά τελευταία με την αλλαγή πολιτικής και την προσέγγιση στην Ρωσική πολιτική στην Συρία, θα λέγαμε ότι χρήζει περισσότερης αναμονής για την τελική κατάταξή της σε ποια πλευρά πλέον ευρίσκεται. O tempora o mores , θα έλεγαν οι Λατίνοι.

Το σχέδιο που εφαρμόζεται από τους Φρουρούς της παγκόσμιας ειρήνης είναι απλό και επιτυχημένο, έχει εφαρμοστεί αλλού και είναι «για καλό σκοπό» των εμπνευστών του. Εγκαθιστάς  μια Ισλαμική κυβέρνηση – μαριονέτα (των φρουρών) στην Δαμασκό, η σε άλλη χώρα, σύμφωνα με το δοκιμασμένο μοντέλο του Αφγανιστάν, διαχέεις  το δόγμα δημοκρατία «Made in America» στην Μέση Ανατολή, κατάσχεις και εκμεταλλεύεσαι τους εκτεταμένους φυσικούς πόρους των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και μετατρέπεις τις χώρες σε «ανοικτές περιοχές» με ότι αυτό  σημαίνει!!

Το διαβολικό σχέδιο, του να στείλεις στην Συρία τώρα, τρομοκράτες, μισθοφόρους οπορτουνιστές, φανατικούς  εξτρεμιστές θρησκόληπτους Σαλαφιστές Σουνίτες, ως στρατιωτικούς εκπροσώπους (proxy army) των Φρουρών, φαίνεται ότι έχει αποτύχει, τουλάχιστον στον αρχικό σχεδιασμό του. Η απώλεια του Χαλεπίου είναι πολύ περισσότερο από την απώλεια μιας πόλης στην Συρία. Είναι συμβολικής και  στρατηγικής σημασίας νίκη για τον Άσαντ και τους συμμάχους των (Ρωσία, Ιράν, Χεζμπολλάχ, Liwa al-Quds, the Desert Hawks Brigade, Harakat Hezbollah al-Nujaba κλπ) και οδυνηρή στρατηγική ήττα των ΗΠΑ και των συμμάχων των (Βρετανία, Γαλλία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ). Το Χαλέπι είναι ελεύθερο, μια οδυνηρή ήττα για τα δυτικά Γεράκια. Η μάχη του Χαλεπίου κράτησε περίπου τεσσεράμισι χρόνια, όταν στις 19 Ιουλίου 2012 κατελήφθη από την καλούμενη τότε Συριακή αντιπολίτευση, που μετέπειτα εξελίχθηκε όπως η Λερναία Ύδρα σε τέρας με πολλαπλές  θανατηφόρες κεφαλές, που πολλαπλασιαζόταν με εντυπωσιακό ρυθμό, σε αναρίθμητες και αλλοπρόσαλλες οργανώσεις, κυρίως Σουνιτικών - Σαλαφιστικών –Ουαχαμπιστικών ιδεολογικών προσανατολισμών και πρακτικών.

Πολλοί αναλυτές  εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του Χαλεπίου είναι η μεγαλύτερη νίκη της Συριακής κυβέρνησης στον πόλεμο της Συρίας. Παρ΄όλα αυτά κατά την εκτίμησή μου, το τέλος του πολέμου δεν έχει φθάσει. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από πολλές αμφίρροπες και αντιμαχόμενες δυνάμεις, παρατάξεις, συνασπισμούς και κρατικές οντότητες, για  να αποφασίσουν σε μια νέα πολιτική σύγκλισης με αντικειμενικό σκοπό την επίτευξη της πολυπόθητης ειρήνης και τον τερματισμό της χειρότερης ανθρωποσφαγής του 21ου αιώνα μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν; Ναι, αν αλλάξουν οι αρχικοί σχεδιασμοί των κρατικών δρώντων, που έχουν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στον πόλεμο της Συρίας, τώρα που στο πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων έχουν ήδη αλλάξει  τα δεδομένα και αλλάζουν συνεχώς, ώστε οι προελαύνοντες και επιτιθέμενοι  να  έχουν περιέλθει σε αμυνόμενους και συμπτυσσόμενους , οι δε αμυνόμενοι να αναδεικνύονται προελαύνοντες και  νικητές σε πολλά πεδία, πολιτικά και στρατιωτικά. Είθε!

Νώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς. κατά Ιωάννην ‐ η’ 32
Η αλήθεια είναι πάντοτε σωστή. Σοφοκλής 

*Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ, Δίπλωμα Tactical Intelligence School (US Army), Μεταπτυχιακό στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Δικαίου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου