Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Απειλή για τα Βαλκάνια η επιστροφή του ‘χασάπη’ του Ισλαμικού κράτους

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους Αλβανούς είναι ο Λαβντρίμ Μουχατζέρι, διοικητής του λεγόμενου ‘ισλαμικού κράτους’, επέστρεψε πριν από λίγους μήνες στο Κοσσυφοπέδιο, όπως αναφέρει η σερβική ‘Kurir επικαλούμενη την ιταλική ‘Espresso’ που δημοσιεύει πληροφορίες των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών(AISE)...


Ο Μουχατζέρι είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από εικόνες του 2014 καθώς... αποκεφάλιζε ‘προδότες’, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο ‘χασάπης’ του ‘ισλαμικού κράτους’ εντοπίστηκε στη μικρή πόλη Κάτζανικ του Κοσσυφοπεδίου,  μια πόλη που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κέντρα πρόσληψης τζιχαντιστών για το ‘ισλαμικό κράτος’.

Τα μέλη των ιταλικών υπηρεσιών Ασφαλείας  ‘AISE’,  ενημέρωσαν αμέσως την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αντι-τρομοκρατικές μονάδες του Κοσσυφοπεδίου, της Αλβανίας, αλλά και των Σκοπίων. Ωστόσο, ο ‘χασάπης’ εξαφανίσθηκε χωρίς να αφήσει ίχνος, γράφει η εφημερίδα.

Η επιστροφή του Μουχατζέρι στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τις ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών αντιπροσωπεύει μια πολύ σοβαρή απειλή όχι μόνο για τα Βαλκάνια, αλλά και για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει  εντάξει τον Μουχατζέρι, στον κατάλογο των τρομοκρατών από το 2014 και σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει επαφές στα Βαλκάνια και μπορεί να οργανώσει επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου