Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε ο Πούτιν για το ανεξάρτητο Κουρδιστάν

Η ειδησεογραφική πύλη στην Τουρκία «Hakkari Haber», αναφέρεται στην απάντηση  του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις επιδιώξεις των Κούρδων για ένα «ανεξάρτητο Κουρδιστάν»...


«Πρέπει να υπενθυμίσουμε, σημειώνει το δημοσίευμα, ότι πέρυσι στην παραδοσιακή μεγάλη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για ένα «ανεξάρτητο Κουρδιστάν», εξέφρασε τις θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην ερώτηση: τι πιστεύετε για το αίτημα των Κούρδων του Ιράκ για την ανεξαρτησία τους;» Ο Πούτιν έδωσε την ακόλουθη απάντηση:...
«Ο κουρδικός λαός είχε πάντοτε ιδιαίτερες και θερμές σχέσεις με τη Ρωσία. Οι κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά έχουν δείξει μια εξαιρετική τόλμη και αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

»Στο θέμα της κυριαρχίας, θα πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Τόσο για την προστασία των δικαιωμάτων του κουρδικού λαού αλλά και σε ειδικά θέματα, τα οποία καθορίζονται από τις ιρακικές αρχές για τον κουρδικό λαό. Εμείς δεν θα παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ», είπε ο Πούτιν- σημειώνει ως υπενθύμιση το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου