Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Το "ΟΧΙ" νίκησε - Το πουλόβερ ξηλώνεται

Και βεβαίως κανείς δε μπορεί να προκαθορίσει, ούτε το εύρος των χειρισμών αντιπερισπασμού ούτε και το πραγματικό περιεχόμενο των κυοφορούμενων εξελίξεων, αλλά είναι βέβαιο πως η δυναμική της κοινωνικής μηχανικής που θέλει τους λαούς να δραπετεύουν από τις απόπειρες χαλιναγώγησης της εκλογικής τους συμπεριφοράς, προσλαμβάνει καινούριες και δύσκολα διαχειρίσιμες διαστάσεις...


Αυτό βεβαίως και συνιστά ένα καινούριο στοιχείο αρκετά ελπιδοφόρο και ως τέτοιο θα πρέπει να αξιολογηθεί, ωστόσο από μόνο του δεν αρκεί γι αυτό και δε θα...

πρέπει να καλλιεργήσει κλίμα επανάπαυσης και εφησυχασμού.


Οι κυρίαρχοι κύκλοι, διατηρούν ισχυρό οπλοστάσιο πιέσεων, παρεμβάσεων, επιβολής ακόμη και εκτροπών, γι αυτό και η πολιτική επαγρύπνηση, είναι το κυρίαρχο στοιχείο που είναι ικανό να προσδώσει ταυτότητα στο χαρακτήρα της κοινωνικής χειραφέτησης.

Το Ευρωπαϊκό τερατούργημα ξηλώνεται υπό το βάρος της οργής των κοινωνιών, αλλά αυτό δεν απαντά από μόνο του στη φυσιογνωμία του θεσμικού και πολιτικού πλαισίου που θα κληθεί να το αντικαταστήσει.

Οι λαοί οφείλουν να επαγρυπνούν... Οφείλουν να διαχειριστούν επίσης χειραφετημένα τη δυναμική των εξελίξεων που θα επιχειρηθεί να απελευθερωθούν εκ μέρους των χορογράφων. 

Μπροστά στις κλιμακούμενες εξελίξεις, το τέρας της τραπεζικής δικτατορίας θα αποτολμήσει να δείξει τα δόντια του, με τον πιο αποκρουστικό τρόπο που θα μπορούσε κανείς να υποθέσει. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Κ. Κυριακόπουλος

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε την παραίτησή του, την οποία θα υποβάλει στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος,μετά από τη σαρωτική νίκη του όχι στο ιταλικό δημοψήφισμα...

Με τον Ματέο Ρέντσι να έχει παραιτηθεί, ήδη έχει ξεκινήσει η ονοματολογία για το ποιος θα τον αντικαταστήσει στην πρωθυπουργία της Ιταλίας. Ένα από τα επικρατέστερα ονόματα είναι αυτό του νυν υπουργού Οικονομίας Πιερ Κάρλο Παντοάν. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του υπουργού Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι και του προέδρου της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο. Το ποιος θα αντικαταστήσει τον Ματέο Ρέντσι θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα μετά την επίσημη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού.

Εκλογές "εδώ και τώρα" θέλει ο Γκρίλο 
Την άμεση προκήρυξη εκλογών ζήτησαν πέντε βουλευτές του κινήματος Πέντε Αστέρων, μετά την νίκη του «όχι» στο συνταγματικό δημοψήφισμα. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Δώσαμε μεγάλη μάχη και κέρδισαν οι πολίτες, ενάντια σε μια μεταρρύθμιση που μας στερούσε τα δικαιώματά μας», δήλωσε ο βουλευτής Αλεσσάντρο Ντι Μπατίστα. Πρόσθεσε, δε, ότι «τα Πέντε Αστέρια δεν εκπροσωπούν, πλέον, την αντιπολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου