Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Δήμαρχου της καρδιάς μας

Σε φιάσκο και σε σκάνδαλο εξελίσσεται το θέμα της ρόδας που με αφορμή τις γιορτές εγκαταστάθηκε στην πλατεία Συντάγματος...

Φωτογραφία του χρήστη The Bloopers Team (web radio).

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, την Πέμπτη, ξέσπασε μάλιστα μεγάλος σάλος. Κατά τη συνεδρίαση προέκυψαν πολλά θέματα.

Κατ' αρχάς, η ρόδα έχει εγκατασταθεί χωρίς να έχει δοθεί έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ότι είναι ασφαλής. Γι αυτό και μέχρι τώρα -που...
είναι ήδη Χριστούγεννα!- δεν μπορεί να λειτουργήσει. Άλλωστε και το ότι στηρίζεται σε κοινές ξύλινες παλέτες προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία και δημιουργεί κινδύνους. 

Δεύτερον, αποκαλύφθηκε ότι η ρόδα τοποθετήθηκε μεν για να λειτουργεί δωρεάν την περίοδο των γιορτών, αλλά με την προοπτική μετά τις 20 Ιανουαρίου -και για τουλάχιστον δύο μήνες- να λειτουργεί με εισιτήριο το οποίο θα εισπράττει η ιδιοκτήτρια εταιρεία της... 


Πώς προέκυψε όμως η ρόδα; Επισήμως άγνωστο! 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ έγινε μεγάλος καβγάς αλλά άκρη δεν βρέθηκε. Ο Χρήστος Τεντόμας (που έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου και προαλείφεται για υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ!) ως αρμόδιος πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας είπε ότι υπήρξαν προσφορές από δύο εταιρείες και ότι η μία από αυτές ήταν πρόταση από την πλευρά του ίδιου του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Ο κ. Καμίνης γύρισε και πήρε το λόγο αψιμαχώντας με τον Χ. Τεντόμα και αποποιούμενος κάθε ευθύνης. Τελικά και οι δυο βρέθηκαν πλήρως εκτεθειμένοι... 

Πολύ σκληρός στις επισημάνσεις του ήταν ο Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να εγκριθεί η τοποθέτηση της ρόδας και ότι θα πρέπει να γίνει τώρα πλειοδοτικός διαγωνισμός στο πλαίσιο του οποίου όποιος κερδίσει θα καταβάλει στον δήμο ένα συγκεκριμένο ποσό για να μπορέσει στη συνέχεια να την εκμεταλλευτεί εμπορικά για ένα διάστημα. 

Αντιδράσεις ξεσηκώθηκαν και από τη συμπολίτευση. Πήραν το λόγο και σε έντονο ύφος κατήγγειλαν αυτή την κατάσταση η Νέλλη Παπαχελά, η Πόπη Διαμαντάκου καθώς και ο Παναγιώτης Μπέης που όπως και ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποχώρησαν στη συνέχεια από τη συνεδρίαση. 

Έτσι ναυάγησε η προσπάθεια να υφαρπαγεί παραμονές Χριστουγέννων απόφαση για "νομιμοποίηση" της ρόδας η οποία δεν έχει εγκριθεί ούτε από πλευράς ασφάλειας ενώ είναι φανερό ότι κάποιοι πήγαιναν μέσα στο κέντρο της Αθήνας να στήσουν με ...αέρα μια τεράστια "μπίζνα" ίσως και πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Αρκεί να υπολογιστεί ότι το εισιτήριο σχεδιαζόταν να είναι 4-5 ευρώ και η λειτουργία της ρόδας να παραταθεί ίσως και επ' αόριστον στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας από το οποίο καθημερινά περνούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και τουρίστες. 

Η σημερινή αποκάλυψη του Press-Gr ανοίγει ένα μεγάλο θέμα που θα έχει και συνέχεια καθώς πολλές πτυχές του παραμένουν αναπάντητες και θα απαιτήσουν έρευνα σε διάφορα επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου