Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Yesss... Ο ΟΟΣΑ προσχωρεί στο "σοσιαλισμό" του Τσίπρα και τον συγχαίρει για την "Σοσιαλιστική Επανάσταση" - Κερδάμε...

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις δίνει στην τελευταία έκθεσή του ο ΟΟΣΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το τελευταίο έτος η Ελλάδα ανήκε στις ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες μεταρρύθμισαν περισσότερο το φορολογικό του σύστημα...


ΟΟΣΑ: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις



Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Ελλάδα μεταρρύθμισε κυρίως το σύστημα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Ο μειωμένος ΦΠΑ 13% ισχύει πλέον για...
λιγότερα προϊόντα από πριν. Για περισσότερα από 10 είδη και υπηρεσίες ισχύει το 23%. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε έτσι και για τους τουρίστες, αφού ισχύει και για τις διανυκτερεύσεις. Επίσης, καταργήθηκαν σταδιακά οι εξαιρέσεις για τα νησιά.

Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα, η οποία αύξησε το ΦΠΑ και για τα κέρδη των επιχειρήσεων, από 26% σε 29%. Τα περασμένα χρόνια όμως οι κυβερνήσεις τον είχαν μειώσει δραστικά ώστε να μη τις επιβαρύνει η κρίση. Το 2009 ήταν 43%.
«Πρέπει να συγχαρούμε την Ελλάδα για τις φορολογικές αυτές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπράντμπερι, αρμόδιος του τμήματος φορολογικών θεμάτων.

1 σχόλιο:

  1. Η Ν.Τ.Πραγμάτων εμφανώς συγχαίρει τους υπηρέτες της
    και αφανώς τους δίνει σφαλιάρες.
    Μόνο που το "αφανώς" έχει γίνει εμφανώς για σχεδόν όλους.
    Και επειδή κατά βάθος η Ν.Τ.Π έχει αρχίσει, αμυδρά έστω, να χάνει
    ας επιταχύνουμε αυτή την πορεία "περιποιούμενοι" τους υπηρέτες.
    Τους άλλους θα τους "περιποιηθούν" άλλοι και άλλες καταστάσεις.
    Είναι θέμα χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή