Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ζητείται φιλότιμο - Αυτοί μας δικάζουν...

Επανεξελέγη με 39 ψήφους ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος στις εκλογές για την ανάδειξη προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.  O κ. Αντώνης Λιόγας και η κυρία Γεωργία Τσατάνη που συμμετείχαν στην αναμέτρηση έλαβαν 30 και 7 ψήφους αντίστοιχα ενώ υπήρξαν και 6 λευκά ψηφοδέλτια επί 82 ψηφισάντων...

 Επανεξελέγη ο Ισίδωρος Ντογιάκος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών

Τελικά, ο Ισίδωρος Ντογιάκος κατέβηκε κανονικά στον εκλογικό στίβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε προς την Ολομέλεια που συνεδριάζει από τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου, ότι δεν του...
έχει επιδοθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου ( τυπική αλλά αναγκαία προϋπόθεση ώστε να του δημιουργεί κώλυμα εκλογιμότητας), ως εκ τούτου ο,τι σχετικό έμαθε, το έχει πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ. 

Στο ερώτημα του τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση κατά την οποία του επιδοθεί τελικά η απόφαση και αν είναι πιθανό να επαναληφθούν οι εκλογές στην Εισαγγελία, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στην Ολομέλεια διατυπώθηκε η πληροφορία ότι βρίσκεται στα σκαριά νομοπαρασκευαστική πρωτοβουλία, βάσει της οποίας η ποινή - μεταξύ άλλων - της στέρησης αποδοχών δεν θα αποτελεί κώλυμα εκλογιμότητας.
Το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε επιβάλει ποινή στον διευθύνοντα τα προηγούμενα δύο χρόνια κ. Ντογιάκο στέρησης αποδοχών 40 ημερών, ως εκ τούτου δεν είχε πλέον το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Στον κ. Ντογιάκο είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ποινή της επίπληξης για το ζήτημα της ανακοίνωσης σύγκλησης της Ολομέλειας εισαγγελέων Εφετών με θέμα «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Το θέμα όμως δεν έληξε εκεί, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλοςάσκησε έφεση κρίνοντας ότι η ποινή θα πρέπει να είναι βαρύτερη.

Από τη διαδικασία του πειθαρχικού συμβουλίου πέρασε και η εισαγγελέας κυρία Τσατάνη χθες Παρασκευή, αλλά δεν υπήρξε καν απόφαση, οπότε δεν υπήρχε ούτε για κείνη πρόβλημα εκλογιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου