Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η μυστήρια αμερικανική “μέγα-βάση” και οι μίνι-γιάφκες των τζιχαντιστών του ISIS στο Κόσοβο

Διαβάσαμε πρόσφατα σε εφημερίδα ότι στο Κόσοβο υπάρχουν τουλάχιστον πέντε στρατόπεδα του ISIS, ανώνυμα ή με παραπλανητικά ονόματα. Λογικά αυτό πάει να πει πως σε καθένα απ’ αυτά τα στρατόπεδα θα πρέπει να βρίσκονται αρκετοί τζιχαντιστές, δεκάδες ή εκατοντάδες... 

Η αμερικανική στρατιωτική βάση Camp Bondsteel στο Κόσοβο. Φωτογραφία ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο 

Επομένως ξέρουμε πού είναι τα στρατόπεδα και μάλλον δεν θα είναι και πολύ δύσκολο να ξέρουμε (μάθουμε) εξ ίσου με ακρίβεια ποιο είναι το «δυναμικό» του κάθε στρατοπέδου. Παραθέτουμε αυτές τις πληροφορίες όχι μόνο για τους απληροφόρητους και όχι απλά για να δώσουμε κάποια είδηση που...
θεωρείται ενδιαφέρουσα, αλλά για κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό και θα λέγαμε αποκαλυπτικό σχετικά με ό, τι προϋποθέτει και τελικά σημαίνει για όλη τη περιοχή. Λοιπόν, για κοίτα σύμπτωση! 

Στο Κόσοβο υπάρχει και μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές βάσεις στο κόσμο, αν όχι η μεγαλύτερη, μετά που έκλεισε ή περιορίστηκε εκείνη στο Ιράκ. Ονομάζεται Camp Bondsteel, αλλά οι Αμερικανοί παιχνιδιάρικα την αποκαλούν Grand Dame (Μεγάλη Κυρία). Απέχει μόλις 149 χιλιομ. από τα ελληνικά σύνορα και 26 χιλιομ. νότια των Σκοπίων. Έχει μια έκταση 3.865 στρεμμάτων (!) και φιλοξενεί τουλάχιστον 9.000 Αμερικανούς στρατιώτες και όλο τον βαρύ οπλισμό τους. Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί και το έδαφος που καταλαμβάνει ανήκει τόσο στο Κόσοβο, τόσο στην ΠΓΔΜ, μεταξύ των οποίων εκεί τα σύνορα είναι απλώς υποτιθέμενα (!), διότι δεν ανήκουν σε κανένα από τα δυο «μέρη». Εξάλλου εκεί βόλευε τους Αμερικανούς, εκείνο το μέρος κατέλαβαν. Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα Halliburton διευθύνων σύμβουλος της οποίας υπήρξε (στην οποία ακόμη έχει επιρροή;) ο διαβόητος Dick Cheney, πρώην υπουργός άμυνας και αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ένα από τα επαχθή «γεράκια» του Πενταγώνου και ο στυγνός «εφευρέτης» της θεωρίας του ένα τοις εκατό! Ας μη ξεχνάμε επίσης πως η ίδια η Halliburton είναι και η εταιρεία ανάδοχος του μεγάλου ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ μήκους 892 χιλιομ. που θα συνδέσει το βουλγάρικο λιμάνι Burgas με την αλβανική Αυλώνα περνώντας από τις νότιες παρυφές της βάσης μεταφέροντας ημερησίως 750.000 βαρέλια πετρελαίου. ΑΜΒΟ είναι το ακρώνυμο του Albanian-“Macedonian”-Bulgarian Oil, αμερικανικό κονσόρτσιουμ κατασκευής ενεργειακών διαύλων, ένας πετρελαιαγωγός που θα «τρέχει» παράλληλα με την παρα-Εγνατία οδό που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αδριατική μέσω της ΠΓΔΜ. 

Και μη ξεχνάμε ακόμη ότι και ο περίφημος (όσο και υπερτιμημένος για την «χωρητικότητά» του) αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) με προέλευση το Ατζερμπαϊτζάν θα περνάει όχι μακριά από την αμερικάνικη βάση,  με ό, τι αυτό σημαίνει. Τους δυο αυτούς αγωγούς θα ελέγχει η δεύτερη αμερικάνικη βάση με αεροδιάδρομο για τα μαχητικά αεροσκάφη που στήνεται νοτιο-ανατολικά της «Μεγάλης Κυρίας», επομένως αρκετά πιο κοντά στα ελληνικά σύνορα και της οποίας φανερός σκοπός είναι η επιτήρηση όλων των Βαλκανίων, της ανατολικής Μεσογείου και των δυτικών συνόρων της Ρωσίας. Η βάση του Camp Bondsteel είναι τόσο εκτεταμένη που το οδικό δίκτυο της ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, η ίδια χωρίζεται σε τρεις τομείς (κεντρικός, μέσος και έξω περιοχή) και περιέχει πάνω από 300 (!) κτίρια, ένα εκ των οποίων είναι και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης. Στις δυο δίδυμες αυτές βάσεις σταθμεύουν 60 ελικόπτερα και τουλάχιστον 70 αεροσκάφη.  Η ευρυχωρία του στρατοπέδου είναι τόση που υπάρχει σχεδιασμός μεταφοράς εκεί της αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο Aviano της Ιταλίας (από την οποία έφευγαν τα αμερικάνικα και βρετανικά αεροπλάνα που βομβάρδιζαν με απεμπλουτισμένο και υπερπλουτισμένο ουράνιο την Σερβία το 1999). Η Brown & Root Services, θυγατρική της Halliburton, που κατασκεύασε το στρατόπεδο, σήμερα διαχειρίζεται ολόκληρη τη στρατιωτική περιοχή όχι μόνο σχετικά με τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αλλά και για όσον αφορά τις ποικιλόμορφες ανάγκες του ανθρώπινου στοιχείου. Έτσι φροντίζει λ.χ. για την παροχή περίπου 650.000 γαλονιών νερού ημερησίως και της απαιτούμενης ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος (που θα χρειαζόταν μια πόλη 25.000 κατοίκων). 

Επίσης για την παρασκευή περίπου 20.000 γευμάτων και τη λειτουργία  1.200 πλυντηρίων κάθε μέρα. Βέβαια, εκτός από την γιγαντιαία στρατιωτική τους βάση, οι Αμερικανοί διαθέτουν στα Σκόπια και μια εξίσου γιγαντιαία Πρεσβεία, δυο «υπηρεσίες» στενά συνδεδεμένες για την εποπτεία μιας περιοχής από τη βόρειο Ελλάδα έως Ισραήλ και Ρουμανία/Τσεχία. Το Camp Bondsteel είναι επίσης και το λογιστικό κέντρο υποστήριξης των άλλων αμερικανικών βάσεων σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Φιλοξενεί ακόμη και το αρχηγείο της πολυεθνικής δύναμης KFOR η οποία δήθεν προστατεύει το «κράτος» του Κοσόβου. Όλα αυτά απλώς τα λέμε για να ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η παρουσία του αμερικανικού στρατού σε έναν τόσο μικρό χώρο όπως το Κόσοβο και πόσο μεγάλο έλεγχο ασκεί αυτή η παρουσία σε μια ακτίνα τουλάχιστον 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τώρα, εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι σε μια ερώτηση που όλος ο κόσμος θέτει έχοντας διαπιστώσει όσα είπαμε έως εδώ, και δηλαδή:  με τέτοια εμβέλεια ακτίνας αυτή η τεράστια αμερικανική βάση δεν πρέπει λογικά να βρίσκεται και πολύ μακριά από τα ΠΕΝΤΕ  τζιχαντιστικά στρατόπεδα  που είναι μέσα στο ίδιο το μικροσκοπικό Κόσοβο;! Και όχι μόνο, διότι απεναντίας θα πρέπει να βρίσκεται και πάρα πολύ κοντά σε κάποιο από τα πέντε, ίσως και να συνορεύουν! Οπότε, αν αληθεύει ότι οι Αμερικανοί στ’ αλήθεια πολεμούν και θέλουν να πολεμήσουν  το ISIS, πώς συμβαίνει το Κόσοβο να είναι «συγκατοικία» αμερικανών και τζιχαντιστών με τόσο «φυσικό» τρόπο;! Διότι, αν όντως οι Αμερικανοί πολεμούσαν πραγματικά τους ισλαμιστές του τζιχάντ, πράγμα το οποίο απ’ ό, τι φαίνεται δεν συμβαίνει στο Κόσοβο, και όλος ο κόσμος μπορεί να το καταλάβει, πώς γίνεται αυτά τα «εχθρικά» στρατόπεδα να γειτνιάζουν σαν τα καλά τα φιλαράκια;! 

Εν τοιαύτη περιπτώσει τίποτα δεν αποκλείει, αν δεν είναι κιόλας μια πραγματικότητα, κάποιο από τα πέντε στρατόπεδα του ISIS να βρίσκεται άνετα και ωραία ΜΕΣΑ στην απέραντη και για κάθε τρίτο ανεξέλεγκτη αμερικανική βάση!!  Υπάρχει τόσος χώρος! Και σίγουρα πολύ φιλόξενος για ό, τι και όσους είναι εναντίον των Ευρωπαίων (χριστιανών «σταυροφόρων») και παραπλεύρως ρωσικών πολιτικών σχεδίων, όλα εμπόδια στην αμερικανική κυριαρχία και επέκταση. Αυτές οι απορίες λοιπόν για όσα διαδραματίζονται έξω από τη πόρτα της Ελλάδας δεν είναι λιγότερο λογικές από τη μεγάλη απορία που συνδέεται άμεσα με το «θέμα» της βάσης στο Κόσοβο και στην οποία δεν βρίσκουμε απάντηση: δηλαδή πώς είναι δυνατόν αυτοί οι ίδιοι Αμερικανοί, οι οποίοι χρόνια τώρα λένε πως  ενεργούν για να εξαφανίσουν το «Χαλιφάτο», να έχουν ρίξει μέσα σε ένα χρόνο, όπως λένε και διαβάσαμε, πάνω από 13.000 βόμβες, βλήματα, πυραύλους κλπ. πάνω στους μαχητές του ISIS στη Συρία και αυτοί οι μαχητές να είναι ακόμη ζωντανοί (!) και να κατέχουν ακόμη τόσες εκτάσεις;! Ίσως δεν γνωρίζουν – μπορεί να πούνε – πού βρίσκονται(!), πού έχουν τα όπλα τους. Αλλά με τόσους κατασκοπευτικούς δορυφόρους και κατασκόπους και μυστικές υπηρεσίες που διαθέτουν, πώς γίνεται να «μη ξέρουν»,  όταν από το διάστημα «βλέπουν» και «ακούν» το παραμικρό;! Και το δίκτυο Echelon σε τί χρησιμεύει; Επόμενο είναι και κάτι άλλο ακόμη πολύ παράξενο. 

Αν αληθεύει – και αληθεύει, όπως αληθεύει ότι στη Βοσνία εκπαιδεύονται περίπου 800 τζιχαντιστές – η ύπαρξη των στρατοπέδων του ISIS στη περιοχή Ντέστανι και κοντά στις πόλεις Τζάκοβο και Ουρόσεβατς, πώς γίνεται το κυκλώπειο αμερικανικό στρατόπεδο το οποίο κι αυτό βρίσκεται δίπλα στο Ουρόσεβατς (!) να «αγνοεί» τα τζιχαντιστικά στρατόπεδα και να φέρεται σαν να μην υπάρχουν! Και ειδικά, πώς γίνεται να «ανέχεται» την ύπαρξη αυτών που υποτίθεται πως είναι εχθροί του μόλις μερικά χιλιόμετρα, ίσως και εκατοντάδες μέτρα, παραπέρα και να μην ενεργεί ώστε να τους «εξαφανίσει», αφού αμερικανική κυβέρνηση και αμερικανικός στρατός μας παραμυθιάζουν συνέχεια πως καταπολεμούν με δύναμη τους ισλαμιστές του ISIS (ή του Daesh: διαλέξετε και πάρτε!) και σκοπός τους είναι η εξολόθρευση αυτού του «τέκνου» τους που το έχει…παρακάνει;! Ένα στρατόπεδο τόσο μεγάλο που, όπως λένε και καυχιόνται οι ίδιοι οι αμερικάνοι, είναι μαζί με το Σινικό Τοίχος τα μόνα κτίσματα επάνω στη Γη που διακρίνονται με γυμνό μάτι από τη Σελήνη – πώς συμβαίνει και «συζεί» ειρηνικά και φιλικά με τόσες διασκορπισμένες βάσεις τζιχαντιστών! 

Έχοντας λοιπόν υπόψη ότι ο ISIS εγκατεστημένος δυο βήματα μακριά απ’ την Ελλάδα, είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος, θα μάθουμε κάποτε πώς το βλέπει η «ενδιαφερόμενη» ελληνική πλευρά (κυβερνώντες, αντιπολίτευση, τύπος, κόμματα, κλπ.) και τελικά πώς είναι τα πράγματα σε σχέση με την αμερικανική βάση; Πάνε να μας τρελάνουν; 


Ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο είναι Ελληνιστής, Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου