Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δραγασάκης ενώ με παρέμβασή του αφήνει έκθετο τον πρωθυπουργό του ψεύδους...

Την ίδια στιγμή με τα λεγόμενά του επιβεβαιώνει πως οποιαδήποτε συζήτηση για απομείωση του χρέους είναι παραπλανητική και κάθε προσδοκία επ αυτού συνιστά αυταπάτη...

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Η μοναδική ρεαλιστική επιλογή που καθιστά τη χώρα βιώσιμη και την απεμπλέκει από τα δολοφονικά δεσμά της Κατοχής, είναι η ανάδειξη δημοκρατικής - πατριωτικής εξουσίας ικανής να προχωρήσει στη...
μονομερή διαγραφή του χρέους, και να υλοποιήσει πολιτικές που θα βάλουν τον τόπο μας σε μια πορεία ανεξάρτητης παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, έξω από τις Συμπληγάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους, καθώς όπως εξήγησε, και οι δανειστές μας είναι το ίδιο υπερχρεωμένοι εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να εξευρεθεί μια πανευρωπαϊκή λύση που θα αφορά όλες τις χώρες. 

Στην παρέμβαση του, στην Υποεπιτροπή της Επιτροπής Οικονομικών που διερευνά το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Δραγασάκης τόνισε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει συνταγματική πρόβλεψη για το ύψος του χρέους ώστε καμία κυβέρνηση να μην μπορεί να το υπερβαίνει. «Ακόμα και την καλύτερη λύση να πετύχουμε έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι οι δανειστές μας είναι και οι ίδιοι υπερχρεωμένοι. Δεν θεωρώ εύκολο λοιπόν να υπάρξει μεγάλη απομείωση του χρέους χωρίς και οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να έχουν και την ανάλογη μεταχείριση. Άρα πρέπει να έρθουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο και να διεκδικήσουμε από κοινού την αντιμετώπιση του, ώστε να υπάρξει μια πανευρωπαίκή λύση που θα τους αφορά όλους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης. 

Ο Γιάννης Δραγασάκης πρόσθεσε: «Δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει σύντομα το θέμα του χρέους, καθώς πρόκειται για ένα πρόβλημα που ο χρόνος επίλυσης του δεν συμβαδίζει με το πολιτικό χρόνο των κυβερνήσεων». Πρόσθεσε δε, ότι «ακόμα και να έρθουν όλα πολύ ευνοϊκά πάμε σε μια διαδικασία που πάει πέρα από το 2018». 


Άφησε δε, έμμεσες αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Επιτροπής Αλήθειας που η ίδια είχε συστήσει, λέγοντας ότι δεν είχε το κύρος και την συναίνεση των κομμάτων για να παράξει αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου