Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Η Τουρκία ξεβρακώνεται... Ο πρόστυχος ρόλος της πιστοποιείται... Τι θα κάνει η Ρωσία???

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στη Λαττάκεια οι συριακές δυνάμεις ανακάλυψαν ένα εγχειρίδιο εκπαίδευσης των αντικαθεστωτικών ανταρτών τυπωμένο στην Τουρκία... 

Το εγχειρίδιο διδάσκει τους αντάρτες το πώς πρέπει να εκτελούν επιχειρήσεις σε «ξένο έδαφος» και περιλαμβάνει κεφάλαιο για τη χρήση πυρηνικών όπλων!
Το εγχειρίδιο είναι τυπωμένο στα αραβικά και δημοσιεύθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ο δε τίτλος του είναι «Zad al-Mujahed» (Φρούτα για το έργο των πολεμιστών του Αλλάχ). Επί του εγχειριδίου διακρίνεται καθαρά το...
λογότυπο της εκδοτικής εταιρείας Guraba που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη ενώ φέρει μέχρι ISBN, γεγονός που σημαίνει ότι έχει εκδοθεί νομίμως.
Ο Σύρος στρατιώτης που το ανακάλυψε μιλώντας -όχι τυχαία- στο ελεγχόμενο από το Κρεμλίνο ρωσικό δίκτυο Sputnik, είπε πως το εγχειρίδιο περιγράφει πως πρέπει να διεξάγεται ο πόλεμος κατά ανθρώπων που δεν συμμερίζονται την πίστη στον «ιερό πόλεμο» και πως πρέπει να καίγονται οι πόλεις των εχθρών, να κόβονται τα δένδρα, να εξαφανίζεται κάθε ίχνος ζωής, μέχρι και τον «ορθό» τρόπο εκτέλεσης των αιχμαλώτων. Το εγχειρίδιο αναφέρει μέχρι και πιθανή χρήση πυρηνικών.
Δεν είναι γνωστό πόσα αντίτυπα βρέθηκαν. Οι συριακές αρχές δεν έχουν δώσει ακριβή στοιχεία. Πέραν πάντως της υπάρξεως και του περιεχομένου του εγχειριδίου το γεγονός είναι ότι η δημοσιοποίησή του από ένα ρωσικό μέσο με επαφές με το Κρεμλίνο την ώρα που Τουρκία και Ρωσία, θεωρητικά ακολουθούν πορεία επαναπροσέγγισης, έχει την σημασία του.
Ειδικά δε αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των ρωσικών βουλευτικών εκλογών στην Κριμαία, την οποία χαρακτήρισε, ουσιαστικά, ουκρανική, το φλερτ Μόσχας – Άγκυρας δείχνει να μη βαίνει και τόσο καλώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου