Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο UCK ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με την αλβανική σημαία, με τραγούδια του UCK, με το τραγούδι «Μπέσα Μπέσε» και με κυρλιαρχο σύνθημα: «Όχι στο DUI, ναι στον UCK» χιλιάδες διαδηλωτές Αλβανοί, συγκεντρώθηκαν, χθες,  στο κέντρο της πρωτεύουσας του νοτιοσλαβικού κράτους, Σκόπια...




Η διαμαρτυρία υποστηρίχθηκε από γνωστούς και μη εξαιρετέους φορείς, όπως ο οργανισμός των Βετεράνων του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου- UCK, ο σύνδεσμος  των Αλβανών της  Διασποράς των Σκοπίων, το...
Φόρουμ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για την απελευθέρωση των καταδικασθέντων Αλβανών στην υπόθεση ‘Σμίλκοβσκο’, την τιμωρία των δικαστών για την απόφασή τους  και την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών.

Ένα από τα συνθήματα των  Αλβανών πολιτών του νοτιοσλαβικού κράτους ήταν « Εάν ο Αλί (Αχμέτι) και ο Μεντούχ (Τάτσι) είναι δεσμευμένοι με τον Γκρούεφσκι, οι Αλβανοί δεν είναι», «Θέλουμε δικαισύνη».

Οι διαμαρτυρόμενοι τραγουδούσαν τραγούδια του UCK και φώναζαν «Όχι στο DUI, ναι στον UCK».

Οι διαδηλωτές απαίτησαν ο αλβανικός παράγοντας να είναι με το λαό και όχι με αυτούς που εισάγουν διακρίσεις σε βάρος του αλβανικού λαού στο νοτιοσλαβικό κράτος, κάλεσα επίσης,  το διεθνή παράγοντα να δραστηριοποιηθεί περισσότερα για την εφαρμογή του κράτους δικαίου  στη χώρα.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι οι διαμαρτυρίες δεν θα σταματήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εν τω μεταξύ πάνω από 300 Αλβανοί μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την διπλωματική αποστολή του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων στη Βιέννη, επί της οδού Kinderspitalgasse 5, για να υποστηρίξουν τους διαμαρτυρόμενους ομοεθνείς τους στα Σκόπια για την υπόθεση Σμίλκοβσκο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή στη Βιέννη, της εφημερίδας Λάιμ των Σκοπίων. 

Οι διαδηλωτές κρατώντας κόκκινες και μαύρες σημαίες, καθώς και τα αλβανικά εθνικά σύμβολα φώναζαν συνθήματα, όπως αυτά τα οποία φώναζαν στη διαδήλωση της πόλης των Σκοπίων, οι Αλβανοί του νοτιοσλαβικού κράτους, δηλαδή, «Τα Σκόπια είναι δικά μας», «Κάτω η κυβέρνηση», « Ζήτω το αλβανικό έθνος» κλπ. 

Ο ανταποκριτής της αλβανικής εφημερίδας θα τονίσει ότι πέρα από τα συνθήματα αυτά, επικράτησαν συνθήματα και άσματα υπέρ του UCK και του αλβανικού απελευθερωτικού κινήματος των Σκοπίων. Οι διαδηλώσεις των Αλβανών στην Βιέννη ήταν υπό την επίβλεψη της αυστριακής αστυνομίας και έληξε ειρηνικά γύρω στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου