Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Το Υπουργείο Εθνικής άμυνας της Αλγερίας δεν αποκλείει τρομοκρατική επίθεση (la voix de la russie) όπως και γάλλοι ειδικοί. Kομφούζιο με την τύχη του αεροσκάφους… 

_76498054_algeria_burkina_faso_plane_missing2_624map

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

H εκδοχολογία περιπτωσιολογία για την εξαφάνιση –πτώση, καλά κρατεί. Μέλος του Aéroclub δήλωσε ότι...
τα ” πιθανά αίτια της εξαφάνισης είναι πάμπολλα. […] Μπορεί να υπήρξε βομβιστική επίθεση στην καμπίνα όπως συνέβη με την πτήση ενός DC-10 της UTA πάνω απο τον Νίγηρα το 1989 που κόστισε τη ζωή σε 170 και πλέον επιβάτες”.

Ο Pierre Duval αντίθετα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επλήγη από πύραυλο στο έδαφος γιατί οι ισλαμιστές ανάρτες δεν διαθέτουν αυτά τα μέσα. Απέκλεισε ο γάλλος ειδήμονας και την εκδοχή να χτυπήθηκε από εχθρικό αεροσκάφος αφού στην περιοχή επιχειρούν μόνο γαλλικά και αλγερινά.(fr24)

Ένα McDonnell Douglas MD-83 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα νωρίς το πρωί. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 116 άτομα εκ των οποίων οι 51 γάλλοι. Η πτήση AH 5017 πιθανότατα συνετρίβη δήλωσε ο Laurent Fabius: Μεταξύ των επιβατών οι 51 ήταν γάλλοι , παραδέχθηκε ο γάλλος ΥΠ. Εξωτερικών. Τα 6 άτομα ανήκουν στο πλήρωμα.


Το γαλλικό BFM TV ανακοίνωσε ότι τα συντρίμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε μια απόσταση 70 χμλ από το Gao στο ΒΑ Μαλί από 2 γαλλικά μιράζ συμμετέχουν στις έρευνες. Το αεροδρόμιο του Ouagadougou απ’ όπου αναχώρησε το μοιραίο αεροσκάφος αναφέρει επίσης ότι τα συντρίμια του αεροσκάφους ανακαλύφθηκαν στα μισά του δρόμου μεταξύ Gao και Kidal. Για την ώρα οι γαλλικές αρχές και ο ίδιος ο Laurent Fabius δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία. To Interfax τώρα μεταδίδει ότι το Γαλλικό Υπ. Εθνικής Άμυνας παραδέχεται ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμια του αεροσκάφους.

Ο γαλλικός στρατός που επιχειρεί στο βόρειο Μαλί κατά των ισλαμιστών ανταρτών που ελέγχουν τον Βορρά διαθέτει μια στρατιωτική βάση στο Gao οπότε είναι σε θέση να έχει άμεση πρόσβαση και να χειριστεί τα στοιχεία της πτώσης.(operationnels)
To αεροπλάνο ακολούθησε μια διαδρομή πάνω από την έρημο Σαχάρα. Νωρίτερα ένας αλγερινός υπάλληλος δήλωσε στο Reuters την πτώση του αεροσκάφους.
Κέντρα επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων της πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας εγκαταστάθηκαν στο αεροδρόμιο του Παρισιού (Charles de Gaulle) και της Μασαλίας.
Εκπρόσωπος τύπου της αλγερινής εταιρείας ανέφερε στο Reuters ότι στην πτήση επέβαιναν 50 γάλλοι, 24 πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο, 8 λιβανέζοι, 4 αλγερινοί, 2 από το Λουξεμβούργο, 1 ελβετός, 1 Καμερουνέζος, 1 ρουμάνος κι 1 Ουκρανός. Οι 6 του πληρώματος τελικά είναι Ισπανοί σύμφωνα με το Συνδικάτο των Ισπανών πιλότων.

Η πτήση AH 5017 ήταν ναυλωμένη από την ιδιωτική ισπανική εταιρεία Swiftair. Στην ανακοίνωσή της στα ισπανικά η Swiftair αναφέρει ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος MD83(bbc). Στο αεροσκάφος πιθανότατα επέβαινε η κόρη του Προέδρου του κρατικού συμβουλίου της Κούβας Ραούλ Κάστρο, αδερφού του Φιντέλ, Μαριέλλα. Στο αεροπλάνο επέβαιναν και 2 γάλλοι αξιωματούχοι.(ria novosti).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου