Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ - ΤΟ TAXISNET ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΙΣ ΔΟΣΕΙΣ

Όποιος προσπάθησε να υπαχθεί στη ρύθμιση... μπλόκαρε στο σύστημα. Ουσιαστικό ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα για δόσεις δεν εφαρμόζεται γιατί το taxis δεν το ... επιτρέπει... 

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/07/24/resized/TAXISNET_492_355.jpg

Όσοι από τους φορολογούμενους επιχείρησαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση προκειμένου να...
εξοφλήσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο ήταν πρακτικά αδύνατον. Αυτό γιατί η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για τη ρύθμιση των οφειλών δεν επέτρεπε στους φορολογούμενους να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση. 

Βλέπετε το σύστημα δέχεται μόνο τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, παρά το ότι ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα να ρυθμιστούν σε 12 δόσεις ακόμη και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες το ηλεκτρονικό σύστημα δεν το επιτρέπει. Κι αυτό 7 μήνες μετά την εφαρμογή της διάταξης. 

Έτσι οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου μέχρι τις 31 Ιουλίου που εκπνέει η προθεσμία θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την 1η Αυγούστου προκειμένου να καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση της οφειλής για να μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση και να εξοφλήσουν την ληξιπρόθεσμη οφειλή καθώς και το υπόλοιπο ποσό που δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο σε περισσότερες δόσεις. Σημειώνεται ότι η κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,74%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου