Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΕΚΠΝΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ. ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΠΑΘΙ

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ - ΑΙΣΧΟΣ - ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ..

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

10456817_264516540419821_2054716207445370673_n

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Eκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο του Ισλαμικού κράτους κατά των τελευταίων χριστιανών της Μοσούλης. Στις 18.07.14 η figaro αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έστειλαν τελεσίγραφο στους χριστιανούς δίνοντάς τους...
μόνο κάποιες ώρες διορία να εγκαταλείψουν την πόλη.Η τριπλή επιλογή που τους τέθηκε είναι εξισλαμισμός, dhimma ειδ. φόρος ή εκπατρισμός.

unnamedΤο ανακοινωθέν διακινήθηκε από τα τζαμιά την Πέμπτη.Ο χαλίφης Abou Bakr al Bagdadi τους δίνει διορία ως την 19η Ιουλίου για να αποφασίσουν. Αν αρνηθούν τους όρους του “μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν θα υπάρχει πια μεταξύ μας παρά η σπάθα. “<!more> αναφέρει το ανακοινωθέν. Tις τελευταίες ημέρες στην κατεχόμενη Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ οι χριστιανοί είδαν τους τοίχους των σπιτιών τους να τους έχουν σημαδέψει με το γράμμα « N » (ن) που παραπέμπει στους « Nazaréens » δηλ στους Ναζωραίους, τους χριστιανούς.

Σε πολλές περιπτώσεις δίπλα από το γράμμα εμφανίζεται η επιγραφή «ιδιοκτησία του Ισλαμικού Κράτους». Στην πόλη έχουν εγκλωβιστεί οι τελευταίες εκατοντάδες χριστιανοί.
     
Την πληροφορία αποκάλυψε το site Ankawa και επιβεβαίωσε και ο Shlemon Warduni βοηθός επισκόπου των χαλδαίων στη Βαγδάτη στο site Baghdadhope.Την μαρτυρία καταθέτουν και πολλά άτομα από τους τελευταίους εκατοντάδες εγκλωβισμένους χριστιανούς της Μοσούλης που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το la Vie. Αποκαλύπτουν ότι οι προγραφές των σπιτιών αφορούν αρχικά τις οικίες των χριστιανών που εγκατέλειψαν μαζικά την πόλη.

10551022_421341514672489_4040035848407247477_n
 «Αυτοί λένε: είτε γίνεστε μουσουλμάνοι και πληρώνετε φόρο και  ακολουθείτε τους κανόνες μας είτε φεύγετε από εδώ και όλα τα αγαθά σας δημεύονται και θα ανήκουν έκτοτε στο χαλιφάτο » καταγγέλει ο Πέτρος Mosche. (la vie 17.07.14)
Σύμφωνα με πηγές από το Ιράκ οι τζιχαντιστές διέταξαν τους χριστιανούς της Μοσούλης να ασπαστούν το Ισλάμ, να πληρώσουν τζίζια -ισλαμικό κεφαλικό φόρο για τους χριστιανούς -ή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να φύγουν χωρίς να πάρουν τίποτα. 

Οι περιουσίες τους θα ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με το  γαλλικό Σύλλογο Αδελφότητα στο Ιράκαυτοκίνητα του ισλαμικού κράτους με μεγάφωνα πέρασαν από τις γειτονιές των χριστιανών και τους προειδοποίησαν : « ή γίνεστε μουσουλμάνοι ή πληρώνετε τζίζια ή φεύγετε. Διαφορετικά θα σας σκοτώσουμε».Το ΙS διένειμε και έντυπα με το ανάλογο μήνυμα και το logo του.
η εκκλησια του Αγίου Εφραίμ πριν και μετά
η εκκλησία του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, πριν και μετά
Τα σπίτια των χριστιανών ,των γκετζίδων και των σιιτών μαρκαρίστηκαν με επιγραφές ότι αποτελούν ιδιοκτησία του Ισλαμικού Κράτους.(news.Va 18.07.14)

Τα μεγάφωνα των τζαμιών διέταζαν από το πρωί της Παρασκευής τους χριστιανούς να φύγουν από την πόλη αφού δεν τηρούν τους όρους που τους τέθηκαν. (calam1.org 18.07.14)

Με tweet του ο Elish Yako   καταγγέλει ότι “οι ισλαμιστές πυρπόλυσαν και έκαψαν ολοσχερώς την επισκοπή της συροκαθολικής εκκλησίας στη Μοσούλη που είχαν καταλάβει εδώ και ημέρες(observatoire christianophobie,19/07/14). Oι ισλαμιστές αφαίρεσαν το σταυρό από τον καθεδρικό του Αγίου Εφραίμ του Σύρου στη Μοσούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου