Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΚΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΡΩΣΟΛΑΓΝΩΝΤΑΣ...

Με μια νέα "κίνηση Ματ" ο ηγέτης του "ξανθού γένους" - εκείνος που θα τσάκιζε την Τουρκία και λοιπά μπλά μπλά - αποδεικνύοντας γι ακόμη μια φορά πως πρώτα και πάνω απ όλα είναι τα συμφέροντα των ολιγαρχών τους οποίους υπηρετεί...

Η Τουρκία πρότεινε στη Ρωσία διμερείς συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα

Προχωράα σε μια νέα σημαντική αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων της χώρας του με την κακή Τουρκιά που θα "αφάνιζε" από το χάρτη. Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας...
Η Τουρκία προτείνει στη Ρωσία να χρησιμοποιούνται απευθείας τα εθνικά νομίσματα των δύο χωρών κατά τους αμοιβαίους υπολογισμούς στο πλαίσιο του εξωτερικού εμπορίου.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"


Η ανακοίνωση έγινε με το πέρας της συνάντησης των αρμόδιων υπουργών των δύο χωρών Αλεξέι Ουλιουκάεφ και Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί στο... πλαίσιο του φόρουμ Business-G20 στην Αυστραλία.
Το θέμα της μεταφοράς των τρεχουσών συναλλαγών των δύο χωρών με απευθείας μετατροπή των εθνικών νομισμάτων τους συζητείται στο πλαίσιο επιτροπής εργασίας για τραπεζικά-χρηματιστικά ζητήματα και φυσικά συνδέεται, όπως επισημαίνει το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, με την ψύχρανση των σχέσεων Ρωσίας-Δύσης και ειδικότερα με τις ΗΠΑ, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
Το 2013 ο όγκος των διμερών συναλλαγών των δύο χωρών έφθασε τα 32,7 δισ. δολάρια με τη Ρωσία να αναδεικνύεται σε δεύτερο μετά την ΕΕ εταίρο για το εξωτερικό εμπόριο της Τουρκίας, η οποία με τη σειρά της είναι ο όγδοος εταίρος της Ρωσίας.

Ο όγκος του διμερούς εμπορίου μειώθηκε την περασμένη χρονιά κατά 4,5 %, γεγονός που αποδίδεται, κατά τον Ρώσο υπουργό Ουλιουκάεφ, «στη δυσμενή παγκόσμια οικονομική συγκυρία», ωστόσο μεταξύ των δύο χωρών συζητείται η περαιτέρω αναβάθμιση του υπάρχοντος εμπορίου με τη δημιουργία τουρκικού μεταφορικού-λογιστικού κέντρου στη Ρωσία, το οποίο θα συνδέεται με τα θαλάσσια λιμάνια, τα αεροδρόμια, καθώς και τις σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές. Σε παλαιότερη τοποθέτησή του το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε εκφράσει την ελπίδα ότι «η μείωση του διμερούς εμπορίου με την Τουρκία είναι προσωρινή».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου