Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕ

Αλλάζει ο χάρτης των αεροπορικών διαδρομών μετά την κατάρριψη του Boeing...

Ο ουρανός της Ουκρανίας άδειασε -Αλλάζει ο χάρτης των αεροπορικών διαδρομών μετά

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας θα ήταν γεμάτος με αεροσκάφη που πραγματοποιούν δρομολόγια από και...
προς πολλά σημεία του κόσμου, καθώς η περιοχή είναι ουσιαστικά πέρασμα-σταυροδρόμι για τις πτήσεις που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία. Λίγες ώρες μετά την τραγωδία με το Boeing της Malaysian Airlines στον ουρανό της Ουκρανίας δεν πετάει ούτε ένα αεροπλάνο.

Ο χάρτης που ακολουθεί τον οποίο ανέβασε στο twitter συντάκτης του Newsweek δείχνει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysian Airlines. Η εικόνα είναι γεμάτη από ίχνη αεροπλάνων, όπως απεικονίζονται στα ραντάρ και μόνο πάνω από την Ουκρανία δεν πετάει τίποτα.


Παγκόσμιος συναγερμός και τέλος οι πτήσεις πάνω από την Ουκρανία
Ο οργανισμός διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη συμβούλευσε τους πιλότους σε ολόκληρο τον κόσμο να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας όπου κατέπεσε το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας.
Η Eurocontrol, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν ήδη εκτρέψει τις πτήσεις που βρίσκονται ήδη στον αέρα, επισημαίνει το υπουργείο.
Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας Lufthansa AG ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αεροσκάφη της στο εξής θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysian Airlines.

«Η Lufthansa αποφάσισε ότι τα αεροσκάφη της θα αποφεύγουν, τηρώντας μεγάλη απόσταση από αυτόν, τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας», κάτυι που θα ισχύσει «άμεσα», ανέφερε μία εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, που θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πτήσεις από τα αεροδρόμια του Κιέβου και της Οδησσού προς το παρόν, προσέθεσε η ίδια.
Στην Τουρκία, η Turkish Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρακάμπτει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
«Μετά το δυστύχημα αποφασίσαμε να αποφεύγουμε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας», επισήμανε ένας εκπρόσωπος των τουρκικών αερογραμμών.
Στη Ρωσία, ένας αξιωματούχος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την Ουκρανία, μετά τη συντριβή του Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας μετέδωσε, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ότι στο αεροσκάφος δεν επέβαιναν Ρώσοι. Και η ρωσική εταιρεία Transaero εξέδωσε ανάλογη ανακοίνωση.
Πηγή: Παγκόσμιος συναγερμός στις αεροπορικές εταιρείες- Καμία πτήση πάνω από την ανατολική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου