Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Τουρκία: Επίθεση του PKK σε στρατιωτική εγκατάσταση

Μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύκτας επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον στρατιωτικής εγκατάστασης στη νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη, ενώ ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε με αεροπορικές επιδρομές στόχους του PKK και σκότωσε περισσότερους από 20 αντάρτες...

Image


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι το PKK βρίσκεται πίσω από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που...
πραγματοποιήθηκε στις 00:50 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) εναντίον βάσης της Χωροφυλακής στην περιφέρεια Ντερίκ της επαρχίας Μαρντίν, κοντά στα συριακά σύνορα.

Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, τέσσερις από τους οποίος είναι στρατιώτες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης χθες αεροπορικές επιδρομές στις νοτιοανατολικές επαρχίες Σιρνάκ και Χακάρι καταστρέφοντας θέσεις πυροβόλων του PKK, καταφύγια και υπόγειες εγκαταστάσεις, αναφέρεται σε μια χωριστή ανακοίνωση.

Χθες ο στρατός σκότωσε 13 αντάρτες στην περιοχή Τσουκούρτσα, κοντά στα ιρακινά σύνορα, το Σιρνάκ και το Νουσαϊμπίν, προστίθεται.

Στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν από τη Δευτέρα περισσότερους από 10 μαχητές του PKK, αναφέρεται σε ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου