Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ποιοι είναι οι κομάντος Spetsnaz που φέρνει μαζί του ο Πούτιν (βίντεο)

Τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Πούτιν είναι δρακόντια όπως είναι φυσικό και μαζί του φέρνει ακόμη και τους «αγαπημένους» του Spetsnaz...
Ποιοι είναι οι κομάντος Spetsnaz που φέρνει μαζί του ο Πούτιν (βίντεο)
Πρόκειται για την επίλεκτη ομάδα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, η συμβολή των οποίων μάλιστα στο πόλεμο κατά των τζιχαντιστών στη Συρία είναι καταλυτική. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα οι Spetsnaz προετοίμασαν το...
έδαφος στον συριακό στρατό για την κατάληψη της Παλμύρας. Τουλάχιστον 70 τέτοιοι θα βρίσκονται στους συνοδούς του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα.

Οι Spetsnaz έχουν γίνει γνωστοί για τις καταδρομικές τους πίσω από τις γραμμές του εχθρού σε Αφγανιστάν και Καύκασο, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 αντίστοιχα.
Δείτε βίντεο των ειδικών μονάδων της FSB Spetsnaz
Ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, που εδώ και περίπου ένα μήνα προετοιμάζονται για την επίσκεψη του Πούτιν στην Ελλάδα. Ο Ρώσος ηγέτης θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 15.30. Από εκεί θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή που θα καταλήξει στο κέντρο της Αθήνας και το προεδρικό μέγαρο.
Ο σχεδιασμός των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας περιλαμβάνει ακόμα και μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο θα μεταφέρει στη χώρα μας τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες λιμουζίνες, βαρύ οπλισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Μεταξύ άλλων, πρόκειται για σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα απλώσει ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρεθεί ο Πούτιν αλλά και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του, όπου οι συσκευές θα βρίσκονται σε συνοδευτικά οχήματα.

Πρόκειται για κάτι ανάλογο με τα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ όπου θα καταγράφουν κάθε «ενδιαφέρουσα» πληροφορία που θα μπορούσε να εντοπίσει την οποιαδήποτε απόπειρα κάποιου να διανοηθεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του Ρώσου Προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου