Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Οξύνεται η σύγκρουση - Προβοκάτορες χρηματοδοτούνται για να δημιουργούν επεισόδια

Συνεχίζονται οι κινήσεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αποπομπή του Προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, ειδικά μετά τη παράταση για δύο ακόμα μήνες του διατάγματος έκτακτης οικονομικής ανάγκης που μπήκε σε ισχύ από τις αρχές του χρόνου... 

Αποτέλεσμα εικόνας για βενεζουελα συγκρουσεισ

Το νέο διάταγμα Νο 6.227, σύμφωνα με την κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, τις ελλείψεις σε βασικά προϊόντα και το συστηματικό σαμποτάζ που γίνεται από τα μονοπώλια που...

ελέγχουν τη διατροφική αλυσίδα, το φάρμακο καθώς και την ξηρασία που οδηγεί σε μερική λειτουργία τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς. Αυτή, βεβαίως, η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της μείωσης των εσόδων της χώρας, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, αλλά κυρίως απόρροια της καπιταλιστικής κρίσης. Αποδεικνύει περίτρανα ότι με τη σοσιαλδημοκρατικού τύπου διαχείριση, που εγκαινίασε ο Τσάβες το 1999, παρά κάποια μέτρα άμβλυνσης της ακραίας φτώχειας, το κεφάλαιο ελέγχει τα μέσα παραγωγής, τον μηχανισμό διανομής. Γι' αυτό, οι ντόπιοι καπιταλιστές με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους, μπορούν να δημιουργούν συνθήκες χάους και αποσταθεροποίησης και να αξιοποιούν μετά τη λαϊκή αγανάκτηση των χιλιάδων φτωχών ανθρώπων που περιμένουν ώρες στις ουρές για λίγα τρόφιμα. 


Χτες, για άλλη μια φορά, η αντιδραστική αντιπολίτευση διοργάνωσε μια συγκέντρωση έξω από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή, όπου έχει καταθέσει υπογραφές για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία δημοψηφίσματος, ζητώντας να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς, καθώς γίνεται επαλήθευση των υπογραφών. Δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις στο Καράκας ομάδων διαδηλωτών με αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να πυρπολήσουν μια φοιτητική εστία, ενώ συνελήφθησαν 7 νεαροί που επιτέθηκαν σε μια γυναίκα αστυνομικό και την ξυλοκόπησαν άγρια. 

Από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι ένας από τους συλληφθέντες ομολόγησε ότι η ομάδα είχε χρηματοδοτηθεί από συγκεκριμένο βουλευτή της αντιπολίτευσης για να προκαλέσουν επεισόδια. Επίσης, χτες ανακοινώθηκε ότι καταμετρήθηκαν έως τώρα 190.000 υπογραφές για το δημοψήφισμα, που αντιστοιχούν σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου