Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Κανένα έλεος - Με νέα τελεσίγραφα υποδέχονται οι δυνάστες τους προσκυνημένους

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ ΣΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ: «Η όλα ή τίποτα – Ξεχάστε τη δόση των 7,5 δισ.»...

Clipboard

Η εκταμίευση της πρώτης υπό-δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εξαρτάται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η οποία για...
να λάβει χώρα θα πρέπει πριν απ” όλα η ελληνική πλευρά να εφαρμόσει πλήρως όλα τα προαπαιτούμενα, ξεκαθαρίζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), σε ενημερωτικό του σημείωμα.

Ο ESM φρόντισε να δημοσιοποιήσει μία σειρά «Συχνά Εξεταζόμενων Ερωτήσεων» (FAQs), στις απαντά με περιεκτικό τρόπο τόσο αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εκταμίευση της υπό-δόσης όσο και ποια θα είναι τα ουσιαστικά οφέλη από τις προτάσεις του Eurogroup αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μετά το 2018 και εφόσον υπάρξει επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος.
«Η δόση θα «σπάσει» σε αρκετές εκταμιεύσεις, με την πρώτη να μπορεί να δοθεί στα μέσα Ιουνίου, εάν η Ελλάδα εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις. Η πρώτη δόση θα φθάσει στο ποσό των 7,5 δισ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του χρέους αλλά και ορισμένων οφειλών του δημοσίου.
Οι επόμενες εκταμιεύσεις θα γίνουν μετά το καλοκαίρι. Και γι” αυτές ισχύει ότι θα πρέπει, πρώτα να έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα», τονίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα του ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου