Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ο Πατριάρχης και η Ελληνίδα πρόξενος! Γλέντια και τραγούδια στη Σμύρνη με τους Τούρκους

Τι κι αν οι Τούρκοι προκαλούν; Τι κι αν προσπαθούν να κάνουν «σουρωτήρι» το Αιγαίο; Η πολιτική μας ηγεσία συνεχίζει να τους προσκυνάει κατά τρόπο ταπεινωτικό. Και όχι μόνο η πολιτική ηγεσία αλλά και -ποιος άλλος!- ο πατριάρχης Βαρθολομαίος.Μπορεί η στάση του να μην προκαλεί εντύπωση αλλά όλα τα πράγματα έχουν και τα όρια τους... 



γράφει ο Μαυρογιαλούρος

Για να καταλάβετε πού έχουν φτάσει οι άνθρωποι,  πριν από λίγες ημέρες οργάνωσαν «συναυλία ειρήνης και φιλίας» -όπως την ονόμασαν – στη Σμύρνη, την ώρα που τουρκικά σκάφη έκαναν βόλτες και προκαλούσαν απέναντι στις Οινούσες! 

Στη συναυλία αυτή που εξυπηρετούσε φυσικά τα τουρκικά σχέδια έδωσαν το παρών και επίσημα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ήταν η Ελληνίδα πρόξενος Σμύρνης Αργυρώ Παπούλια και ο Βαρθολομαίος. Μάλιστα όπως μαθαίνω η παρουσία της προξένου δεν ήταν καθόλου τυπικό γεγονός. Η κ. Παπούλια (συνωνυμία προφανώς με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κάρολο Παπούλια) τοποθετήθηκε στη... θέση αυτή μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, διαδεχόμενη τον Θεόδωρο Τσακίρη. 

Πού υπηρετούσε όμως μέχρι τότε η νέα πρόξενος; Στο Διπλωματικό Γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Ήταν το δεξί του χέρι με μεγάλη δύναμη μέσα στο υπουργείο και στις διπλωματικές υποθέσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο μάλιστα που εστάλη αυτή την εποχή σε αυτή την κομβική θέση καθώς το δόγμα της (κατ' ευφημισμόν όμως) «ελληνοτουρκικής φιλίας» συνεχίζει να το υπηρετεί με δουλικότητα η κυβέρνηση. Δεν πάει πολύς καιρός που και ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς το είχε ρίξει στους χορούς αγκαζέ με τον Τούρκο ομόλογό του.

Εκεί ήταν κι ο Βαρθολομαίος, άλλος υπέρμαχος της «ελληνοτουρκικής φιλίας». Μάλιστα τα τουρκικά μέσα δεν έχασαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όπως τα βόλευε το γεγονός γράφοντας ότι «στην συναυλία οι τουρκικές και ελληνικές μελωδίες που ακούστηκαν, ενδυνάμωσαν έτι περισσότερο τους ανέμους ειρήνης και φιλίας στις δύο πλευρές του Αιγαίου» και ότι «την παρακολούθησαν πολλοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο Ρωμιός Πατριάρχης Φαναρίου Βαρθολομαίος, η δήμαρχος του Κονάκ Σεμά Πεκντάς, ο βουλευτής Σμύρνης του CHP Μουράτ Μπακάν, η Ελληνίδα πρόξενος Σμύρνης Αργυρώ Παπούλια, δήμαρχοι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας». 

Το εξοργιστικό είναι ότι, όπως διαβάζω ακόμη, «στην συναυλία αυτή όπου δεν έλειψαν οι ευχές για ειρήνη, αδερφοσύνη και ελπίδα, στο δεύτερο μέρος ανέβηκαν επί σκηνής η γυναικεία χορωδία της Αγίας Κασσιανής από την Θεσσαλονίκη. Με τα ελληνικά τραγούδια που ερμήνευσαν προσέφεραν στους θεατές μια βραδιά γεμάτη με μουσική, ενώ έκαναν και μια έκπληξη προς τον παρευρισκόμενο Ρωμιό Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίο, αφιερώνοντας τα τραγούδια τους καθώς συμπληρώνει 25 έτη ως πατριάρχης...»

Δηλαδή, με δυο λόγια η πρόξενος και "ο Ρωμιός πατριάρχης" το έριξαν στα γλέντια και στα τραγούδια, αποδεχόμενοι και τον όρο «δύο πλευρές του Αιγαίου» -που έχει φυσικά απαράδεκτες και προδοτικές προεκτάσεις που παραπέμπουν σε μοιρασιά όπως θέλει η Άγκυρα- την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα ανεβαίνει κατακόρυφα!

Από αυτή την ιστορία, που θάφτηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μπορείτε να βγάλετε κι εσείς τα συμπεράσματά σας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου