Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Κατοχικό, παράνομο και αντισυνταγματικό το φορολογικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα

Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το Σύνταγμα συνεχίζεται. Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο, και αναμένεται να αυξηθεί με τα νέα απάνθρωπα μέτρα της τελευταίας υπογραφής του μνημονίου...

Αποτέλεσμα εικόνας για κοινωνικη εκρηξη

του Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Αυτό που πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλους τους φορολογούμενους είναι ότι το καθεστώς του φόρου, δεν σχετίζεται με των τραπεζών, και οι νόμοι περί κατασχέσεων ή παρακράτησης μισθών, δεν αφορούν τα...
χρέη προς την εφορία.


Συνταγματικά, ο φόρος για κάθε φορολογούμενο είναι το το ποσό που προκύπτει από το εισόδημα, για την λειτουργία του δημοσίου και των δημόσιων έργων. 

Σήμερα ο φόρος αυτός δεν χρησιμοποιείται για την λειτουργία του κράτους, αλλά για την αποπληρωμή του παράνομου χρέους προς τους δανειστές. Το δημόσιο λειτουργεί με νέα δάνεια τα οποία φορτώνονται οι πολίτες και συνεπώς βλέπουμε συνεχώς αυξήσεις με νέους φόρους και μειώσεις μισθών. 


Επειδή αυτό το καθεστώς είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, το κράτος δεν μπορεί να δεσμεύσει ή να πραγματοποιήσει αναγκαστικές πληρωμές. Αρκείται στο να στέλνει τελεσίγραφα των οφειλών που λήγουν σε 15 μέρες.


Από το 2010 έχω λάβει πάνω από 10 τέτοια τελεσίγραφα, τα οποία στοχεύουν στην δημιουργία φόβου, και πολλοί υποχωρούν με ρυθμίσεις δόσεων και ελαφρύνσεων που κατά καιρούς εξαγγέλλονται. 

Από την άλλη δεν τολμούν να προχωρήσουν δια μέσου της δικαστικής οδού, διότι θα καταρρεύσει όλο το σύστημα της απάτης του υπ. Οικονομικών και ενδέχεται πολλοί υπάλληλοι να μπουν φυλακή. 


Αυτός ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα σε 2 μεγάλα όπλα. Το ένα από πλευράς κυβέρνησης είναι τα ΜΜΕ που διασπείρουν τον φόβο, και το άλλο η ευσυνειδησία των πολιτών που θεωρούν ότι οι πλατείες και οι απεργίες δεν αποτελούν φάρμακο αντιμετώπισης του καρκίνου της υποτέλειας και της εξαφάνισης του κράτους. 



Όσο χρόνο κι αν διαρκέσει αυτός ο πόλεμος, νικητής θα είναι ο λαός, διότι το δίκαιο πηγάζει από τις αποφάσεις του λαού. 



Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο στίχος του Σολομού που λέει: ...μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και μετά προς την δόξα τραβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου