Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Φιέστα ισλαμοκατσαπλιάδων για την άλωση και το σκοταδισμό

Τουρκική φιέστα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης Ερντογάν παρόντος Ο «σουλτάνος» αποθεώνεται...

Τουρκική φιέστα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης Ερντογάν παρόντος

Εκδήλωση-υπερπαραγωγή έστησε η τουρκική κυβέρνηση για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης φέρνοντας με λεωφορεία και πλοία ένα εκατομμύριο άτομα στην...

κεντρική πλατεία Γενικαπί όπου προσγειώθηκε ανάμεσα σε πανηγυρισμούς με ελικόπτερο ο Ταγίπ Ερντογάν μετατρέποντας τη συγκέντρωση σε φιέστα για το προεδρικό σύστημα που διακαώς επιχειρεί να περάσει.




Εννέα χιλιάδες αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μία φρεγάτα, τρία σκάφη της ακτοφυλακής και 27 αστυνομικοί σκύλοι επιστρατεύτηκαν για την ασφάλεια της εκδήλωσης, την οποία προετοίμασε ομάδα 1.200 (!) ατόμων, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο αστυνομικός διευθυντής της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Καλισκάν.

Στην εκδήλωση βρέθηκε δίπλα στον Ερντογάν και ο νέος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Την ώρα που προσγειωνόταν ο Τούρκος πρόεδρος με ελικόπτερο, οι συγκεντρωμένοι σήκωναν εξίσου τεράστιο πανό που έγραφε «Η νεολαία θέλει προεδρικό σύστημα»...

Δύο ελικόπτερα πετούσαν διαρκώς πάνω από την κατάμεστη με κόσμο πλατεία για λόγους ασφαλείας, ενώ προσέφεραν θέαμα ελικόπτερα που πετούσαν σε σχηματισμούς.

Πάνω από 5.505 λεωφορεία και 146 φέρι μποτ «επιστρατεύθηκαν» για να φέρουν κόσμο στην πλατεία όπου είχε στηθεί μία τεράστια 3D οθόνη, η μεγαλύτερη στον κόσμο όπως γράφει η Hurriyet, δείχνοντας την κατάκτηση της Πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου