Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Η πτήση 804 της Egyptair και το τρίγωνο Παρίσι, Κάιρο, Ράκκα

Θεωρείται πλέον δεδομένο  και ας μην έχει ανακοινωθεί επίσημα. Η πτήση  804 των Αιγυπτιακών αερογραμμών,  κατέπεσε  την 19η Μαΐου  λόγω τρομοκρατικής ενέργειας του ISIS, προκαλώντας τον θάνατο σε 66 ανθρώπους,  288 ΚΜ Βορείως της Αλεξάνδρειας, στην Μεσόγειο θάλασσα... 

Αποτέλεσμα εικόνας για αεροσκαφοσ αιγυπτου

του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη

Οι μέχρι τώρα έρευνες αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις,  καταδεικνύουν αυτό που από την πρώτη στιγμή όλοι θεωρούσαν ως το πιο πιθανό. Την τρομοκρατική ενέργεια από το ISIS. Αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου δήλωσε πρόσφατα ότι...
η εκτίμηση του,  που έγινε με βάση περιορισμένο υλικό από ανθρώπινα υπολείμματα που βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής δείχνει έκρηξη στο αεροσκάφος.



Βέβαια μετά από λίγο οι αρχές της Αιγύπτου «διόρθωσαν» την δήλωση αυτή, εφαρμόζοντας την πασίγνωστη τακτική των, να μην επιβεβαιώνουν οτιδήποτε αρνητικό για αυτούς.   Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα Wall Street Journal, που επικαλείται ενήμερες για τις έρευνες, πλην όμως μη κατονομαζόμενες πηγές, το αυτόματο σύστημα μετάδοσης δεδομένων (ACARS) του αεροσκάφους έστειλε μηνύματα ύπαρξης «έντονου καπνού που ενεργοποίησε το σύστημα ειδοποίησης στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους, όπου βρίσκονται εγκατεστημένα τα ζωτικά όργανα των ηλεκτρονικών του συστημάτων». Την πρώτη στιγμή του γεγονότος τόσο το Κάιρο, όσο και το Παρίσι άφησαν να εννοηθεί  ότι η μοιραία πτήση 804, μάλλον είχε συντριβεί εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας, αν και λίγο αργότερα οι Αιγύπτιοι, αρνήθηκαν τα πάντα, δεν λένε πλέον τίποτα, δεν κάνουν εκτιμήσεις, πιστοί στην προσφιλή των τακτική να  αρνούνται τα αυτονόητα και να αποκρύπτουν τα φανερά σε όλους τους άλλους και γενικά να θολώνουν τα νερά σε θέματα που αφορούν την εσωτερική τους ασφάλεια και επηρεάζουν την βαριά τους βιομηχανία τον τουρισμό, όπως έκαναν και με την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί από το  θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, στο Σινά.

Σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχουν όμως   και άλλα γεγονότα που μας οδηγούν  σε άλλα συμπεράσματα και   άλλες επικίνδυνες εξελίξεις, που συνδέονται με την πτώση του Αιγυπτιακού αεροσκάφος. Δηλαδή υπάρχει  τριγωνική επικίνδυνη  σύνδεση Παρισίων, Καίρου και Ράκας.   Σύμφωνα με έγκυρες  πληροφορίες , που τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας σε κάποιες εξειδικευμένες ιστοσελίδες της Μέσης Ανατολής,   πριν μερικές εβδομάδες μια ειδική –επιτελική  ομάδα  τζιχαντιστών, εγκαταστάθηκε στην  Ράκα της Συρίας, δηλαδή την αρχαία Ελληνική πόλη Καλλινίκη, που ίδρυσε ο Καλλίνικος, από τους επιγόνους του μεγάλου Αλεξάνδρου, με το βασίλειό του στην ΒΑ Συρία για όσους δεν γνωρίζουν,  με σκοπό να σχεδιάσει και να οργανώσει  ειδικές τρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά της Δύσης.  Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή στις Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες με την σειρά τους ενημέρωσαν τις αντίστοιχες   υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης, σε χώρες  όπως η Γερμανία, η Γαλλία , φυσικά η  Βρετανία και της Αιγύπτου  και ενδεχομένως και σε κάποιες άλλες .  Η προειδοποίηση  αφορούσε την προπαρασκευή  ορισμένων τρομοκρατικών   πυρήνων του ISIS  στην Ευρώπη, για μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στις κύριες Ευρωπαϊκές πόλεις και αεροδρόμια, με την έναρξη της θερινής περιόδου μεταφορών και τουρισμού, κατόπιν εντολής.


Οι ΗΠΑ, είχαν εν τω μεταξύ αποφασίσει, σε συμφωνία με τους Ρώσους (συμφωνία Κέρι – Λαβρώφ της 9 Μαίου 2016)να υλοποιήσουν , το ψήφισμα 2253 /2015 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την οποία αποφασίστηκαν διεθνείς ενέργειες και πράξεις  ώστε , « αποτρέποντας οποιαδήποτε υλική ή οικονομική υποστήριξη στο ISIS [Ντάες/Daesh], το Μέτωπο Αλ-Νούσρα ή άλλη ομάδα που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,  να διακόψουν οποιαδήποτε προσπάθεια αυτών των ομάδων να περάσουν τα σύνορα της Συρία». Δηλαδή να αρχίσουν στα σοβαρά τον πόλεμο κατά του ISIS, ώστε να τελειώσει αυτή η ανθρωποσφαγή και να έχουν αποτέλεσμα οι συνομιλίες που διεξάγονται στην Γενεύη. Έτσι  οι ΗΠΑ εμμένοντας  για πρώτη φορά σοβαρά και υπεύθυνα στην απόφαση αυτή αποφάσισαν να συνεχίσουν , με την βοήθεια των νέων συμμάχων τους, των Κούρδων της Συρίας,  (η συμμαχία αυτή έχει τρελάνει τον Ερντογάν)  την προσπάθεια κατά της πρωτεύουσας των Τζιχαντιστών, την Ράκα.  Δηλαδή την  πολιορκία της  και την απομόνωσή της, ώστε να αποτρέψουν διάφορους τρομοκρατικούς πυρήνες να εγκαταλείψουν την πόλη  και  να ενωθούν με τους ήδη ευρισκομένους (εν υπνώσει) πυρήνες στην Ευρώπη,  με σκοπό την εκτέλεση τρομοκρατικών κτυπημάτων  .

Για τον σκοπό αυτό το Σάββατο 21 Μαίου  2016, ο Αμερικανός στρατηγός  Joseph Votel, διοικητής  της CENTCOM (Central Command) , πραγματοποίησε μια μυστική επίσκεψη στην Συρία (που τα ΜΜΕ απέκρυψαν), την πρώτη  τέτοιου επιπέδου επίσκεψη Αμερικανού στρατηγού από την έναρξη του πολέμου στην Συρία. Ο νεοτοποθετηθείς  διοικητής της CENTCOM, εξαίρετος στρατιωτικός,  συναντήθηκε με την στρατιωτική ηγεσία των Κούρδων της Συρίας του YPG,  καθώς και με τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην αεροπορική βάση  Rmelan , που ευρίσκεται 288 ΚΜ ΝΑ της Ράκα.  Οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στην αεροπορική αυτή βάση διαθέτουν εκτός των άλλων και επιθετικά Ε/Π  AH-64 Apache, τα οποία έχουν την δυνατότητα προσβολής και εξολόθρευσης δύσκολων στόχων, ακόμη και  εντός  κατοικημένων  τόπων και δη σε σύντομο χρόνο και με μεγάλη επιτυχία.  Η ηγεσία του ISIS  έχει πληροφορηθεί τους αμερικανικούς σχεδιασμούς και φάνηκαν ελαστικοί επιτρέποντας την αναχώρηση πολιτών (ιδίως οικογένειες τζιχαντιστών) από την Ράκα.

Έτσι εξηγείται το γιατί μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, από τις Αιγυπτιακές αρχές σχετικά με τα αίτια της συντριβής της πτήσης 804 και είναι η διαμορφούμενη κατάσταση σχετικά με την Ράκα, δεν θέλουν ακόμη να κατηγορήσουν το ISIS, λόγω της εξελισσόμενης επιχείρησης.  Εδώ να αναφέρουμε ότι οι  διερευνητικές αρχές  της Αιγύπτου και της Γαλλίας , που εξετάζουν τα πάντα σχετικά με την μοιραία πτήση, ακόμη δεν έχουν αποφανθεί  για τα αίτια δημιουργίας του καπνού εντός του αεροσκάφους, λίγο πριν συντριβεί. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που διέρρευσαν, τόσο το Παρίσι, όσο και το Κάιρο πιστεύουν ότι η αιτία συντριβής του  αεροσκάφους  ήταν η τοποθέτηση ενός τύπου βόμβας  με χρονοδιακόπτη (time bomb), προφανώς περισσότερες του ενός, που είχε τοποθετηθεί  κρυφά, στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ, των Παρισίων, από  κάποιους εργαζόμενους στον αερολιμένα , πέραν από κάθε υποψία, οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί κρυφά στις τάξεις των τζιχαντιστών, δεν είχαν δώσει καμιά αφορμή   και παρέμειναν εν υπνώσει, μέχρι που τους δόθηκε η εντολή από τον τοπικό αρχηγό που τους χειριζόταν, ο οποίος είχε πάρει εντολή ιεραρχικά, όπου η κορυφή της εντολής ήταν στην Ράκα.


Πηγές των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι έχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ότι οι ειδικές ομάδες κατασκευής εκρηκτικών  του ISIS  έχουν επιτύχει την κατασκευή πολύ μικρών  βομβών, ώστε να μπορούν να «φυτευθούν» σε αεροσκάφη και σε άλλα μέσα μεταφοράς, χωρίς να μπορούν να ανιχνεύονται. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, μια εκρηκτική συσκευή που είχε τοποθετηθεί σε κουτάκι της Κόκα Κόλα ήταν το αίτιο που ανατίναξε το Ρωσικό  Airbus A321, πάνω από την χερσόνησο του Σινά, στις 31 Οκτ 2015, στέλνοντας στον θάνατο 224 αθώους ανθρώπους.


Έτσι είναι προφανές και σε ότι αφορά τις αιτίες για την κατάρριψη των δύο  Airbus, του Ρωσικού και του Αιγυπτιακού,  εκτιμάται ότι σε ότι αφορά το Ρώσικο ήταν τα  αντίποινα των τζιχαντιστών λόγω  της Ρωσικής εμπλοκής στον πόλεμο της Συρίας , ενώ  σε ότι αφορά  την πρόσφατη περίπτωση του Αιγυπτιακού, εκτιμάται ότι   έχει σχέση με την εμπλοκή της Αιγύπτου στις εξελισσόμενες καταστάσεις της Λιβύης. Πρόσφατα η Αίγυπτος απέστειλε  στην χαώδη από κάθε άποψη «χώρα» που κάποτε λεγόταν Λιβύη, μεγάλο αριθμό  ειδικών  δυνάμεων, και δη εκ των καλυτέρων της, των ελίτ, με σκοπό να αναλάβουν δράση εναντίον των ανεξέλεγκτων τζιχαντιστικών ομάδων του ISIS, οι οποίες τρομοκρατούσαν και λεηλατούσαν τα πάντα στην ανατολική Λιβύη και δρούσαν μάλιστα και εντός Αιγυπτιακού εδάφους. Οι Αιγύπτιοι κομάντος θα δρουν μαζί με τους Αμερικανούς κομάντος  στην περιοχή  του λιμένος του Τομπρούκ.  Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο έδαφος της Λιβύης έχουν ήδη διεισδύσει  ειδικές δυνάμεις ορισμένων χωρών, όπως ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας κλπ. 

Και όπως αναμένεται λίαν συντόμως θα αναλάβουν δράση οργανωμένα και συντονισμένα κατά των τζιχαντιστών του ISIS, από τους οποίους ένα μεγάλο μέρος εγκαταλείπει την Συρία, καθώς διαφαίνεται η ήττα των και μεταφέρουν την συνέχιση του «αγώνα» των , στην διαλυμένη πλέον Λιβύη, μετά την επιτυχημένη «Δυτική ανθρωπιστική επιχείρηση», όπου ο συνασπισμός των μεγάλων ανθρωπιστών, που κόπτονταν για τα δημοκρατικά ιδεώδη των Αράβων, εξολόθρευσαν τον δικτάτορα Καντάφι και «έφεραν την Λιβύη, στην δημοκρατική κατάσταση του απόλυτου χάους», που είναι σήμερα. Ε λοιπόν στην δημοκρατική Λιβύη των δυτικών θα δοθεί η συνέχεια της ήδη εξελισσόμενης δημοκρατικής διαδικασίας στην Συρία. Και εκεί υπάρχει ένας δικτάτορας που πρέπει να εξολοθρευτεί και να εφαρμοστεί  το επιτυχημένο παράδειγμα της Λιβύης. Και εν τω μεταξύ τα αίμα των αθώων θυμάτων θα συνεχίσει να ρέει, αφού το δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών , το ISIS, θα συνεχίσει να κτυπά η να προσπαθεί να κτυπήσει  εκεί που πονά η Δύση. 

Στον δυτικό τρόπο ζωής και πολιτισμό, στα αεροδρόμια, στα μετρό, στις μεγαλουπόλεις, στα τραίνα, στα πλοία, στα θέατρα.  Το κακό συνεχίζεται και το ερώτημα είναι  που θα είναι η επόμενη φορά, που θα υπάρξει οπωσδήποτε.


*Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), Tactical Intelligence School, USA,  www.analystsforchnge.org

Πηγές: Debkafiles, Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου