Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Προκλήσεις χωρίς τέλος από την Τουρκία - Κάνουν άσκηση στο Αιγαίο και προχωρούν σε αεροπορικό αποκλεισμό Χίου και Ψαρών

Νέα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο! - Αγνόησαν ελληνική ΝΟΤΑΜ και προχωρούν σε αεροπορικό αποκλεισμό Χίου, Ψαρών και Οινουσών - Η τουρκική άσκηση BEYAZ FIRTINA θα γίνει κανονικά στις 16 και 17 Μαΐου και στις περιοχές που απέκλεισε η Αθήνα...

Image

Κάθε αεροσκάφος που μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς σχέδιο πτήσης, θα αναχαιτίζεται διαμηνύει η Ελλάδα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί η...

Δύναμη Δ - Εσπευσμένα στη Χίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.


Την περασμένη εβδομάδα, η Άγκυρα είχε ζητήσει από την Αθήνα με ΝΟΤΑΜ να εγκρίνει εναέριες περιοχές ασκήσεων μέσα στο Αιγαίο, για να τις περιλάβει στην μεγάλης κλίμακας τουρκική άσκηση που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Η απάντηση της Αθήνας ήταν αρνητική, διαμηνύοντας πως οι τουρκικές απαιτήσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές καθώς αποκλείονται ελληνικά νησιά από την επικοινωνία με άλλα νησιά και με την ηπειρωτική Ελλάδα, ακόμα και για πτήσεις έκτακτης ανάγκης!

Αλλά οι Τούρκοι, με νέα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν την Παρασκευή 13 Μαΐου, αγνόησε την ελληνική άρνηση και ειδοποίησε ότι η τουρκική άσκηση BEYAZ FIRTINA θα γίνει κανονικά στις 16 και 17 Μαΐου, προσθέτοντας μάλιστα στην άσκηση και τις περιοχές που είχε απορρίψει η Αθήνα. Που σημαίνει ότι προχωρά στον αεροπορικό αποκλεισμό Χίου, Ψαρών και Οινουσών, ακόμη και για πτήσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτές για τη μεταφορά ασθενών! 

Στο ΥΕΘΑ έχει σημάνει συναγερμό και δεν αποκλείεται το ΓΕΕΘΑ να διατάξει τη Δευτέρα (16.05.2016) την ενεργοποίηση της Δύναμης Δ. Όπως, εξάλλου, δηλώνουν στο OnAlert.gr αρμόδιες πηγές, κάθε αεροσκάφος που μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς σχέδιο πτήσης, θα αναχαιτίζεται!

Είναι χαρακτηριστικό πως το Σάββατο (14.05.2016) βρέθηκε στη Χίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, ενώ επισκέφτηκε και το φυλάκιο στο νησάκι Παναγιά για να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου