Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η Μόσχα απειλεί τον Ερντογάν με το… τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα με προειδοποιήσεις για το «τέλος» που είχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, έστειλε η Μόσχα... 
Η Μόσχα απειλεί τον Ερντογάν με το… τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε την τουρκική ηγεσία για προσπάθεια επαναφοράς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και για συμπεριφορά που δεν επιτρέπει την αποκατάσταση των σχέσεων με την Μόσχα.

Η Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στην «Ισβέστια» εξέφρασε την εκτίμηση ότι σβήνει κάθε ελπίδα αλλαγής της τωρινής καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση στην διεθνή αρένα προσθέτοντας ότι η Άγκυρα αυτό που κάνει είναι να πυροδοτεί την κατάσταση.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος είναι ότι καταβάλλεται προσπάθεια αναβίωσης της «παλαιάς ισχύος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
«Δείξαμε μεγάλη υπομονή για μεγάλο διάστημα, αλλά πλέον...
γνωρίζουμε πολύ καλά τις πολιτικές που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση», είπε η Ζαχάροβα, τονίζοντας ότι η ρωσική πλευρά έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία μέσω διαπραγματεύσεων, όμως όλες οι προσπάθειες προσέκρουσαν στην τουρκική κυβέρνηση.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιο ήταν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» είπε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι αυτό που φαίνεται είναι ένας απολύτως καταστροφικός ρόλος της τουρκικής κυβέρνησης σε κάθε πεδίο, την Κριμαία, τη Συρία, το προσφυγικό, την τρομοκρατία, τα εθνικά προβλήματα κ.α.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επιβεβαιώνοντας το βαθύ χάσμα που έχει ανοίξει μεταξύ των δυο χωρών, επισημαίνει ακόμη ότι το πρόβλημα πλέον είναι πως «δεν υπάρχει ελπίδα αλλαγής της στάσης της Άγκυρας, γιατί κινείται ακριβώς στην κατεύθυνση δημιουργίας μεγαλύτερων εντάσεων. Κάθε κίνησή της απλώς εντείνει την καταστροφή που προκαλεί…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου