Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Έβγαλαν το φίδι από την τρύπα είπε ο αγύρτης - Ας του το βάλουμε επιτέλους στον πισινό

Χαράτσι για όλους – Με τροπολογία τα μεσάνυχτα νέοι φόροι 200 εκατομμυρίων ευρώ - Μαφιόζικο χτύπημα με θύμα όλη την κοινωνία...Νύχτα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ήρθε η νέα τροπολογία που επιβεβαιώνει ότι οι φόροι και τα χαράτσια ως την...
οριστική συμφωνία με τους δανειστές δεν τελείωσαν.

Με την τροπολογία τιμωρούνται όσοι δεν έχουν παιδιά, καθώς το αφορολόγητο μειώνεται κατά πολύ και ανεβάζει τον φόρο ως και κατά 300 ευρώ, ενώ ορίζεται ενιαίος φορολογικός συντελεστής 29% για τις μικρές επιχειρήσεις που σημαίνει επιβαρύνσεις, ενώ περιορίζονται οι απαλλαγές φόρου για τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Επί της ουσίας με την νέα τροπολογία το αφορολόγητο πέφτει στα 8.636 ευρώ για τους περισσότερους φορολογούμενους καθώς διαμορφώνεται ως εξής:
-1.900 ευρώ για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που είναι άγαμοι ή δεν έχουν παιδιά καθώς και για τις συζύγους.
-1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο.
-2.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με δυο προστατευόμενα τέκνα.
-2.100 ευρώ για φορολογούμενους με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.
Με την ίδια τροπολογία ξεκαθαρίζεται και το καθεστώς για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Θεωρείται εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα η βασική ενίσχυση του πυλώνα 1 της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και οι πράσινες και συνδεδεμένες επιδοτήσεις κατά το ποσό που ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου