Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αστική τάξη - Μια φορά ξενόδουλη για πάντα ξενόδουλη

«Τείνουμε χείρα φιλίας προς όλους και εκτιμούμε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου θα προχωρήσει και είναι θετικό ότι θα έχει τη μερική στήριξη της αντιπολίτευσης. Ευχής έργον θα ήταν να συνεννοηθούν οι πολιτικοί και να χαράξουν σχέδιο. Χρειαζόμαστε μία νέα συμφωνία για τη χώρα, να καταλάβει ο κόσμος τις επώδυνες, πλην απαραίτητες, λύσεις»... 


Αυτά έλεγε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ για το νομοσχέδιο, που, από χτες, συζητιέται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Όμως αυτό το έκτρωμα που έφεραν οι προσκυνημένοι στη Βουλή η οποίααυτό που πρόκειται ν αποφασίσει είναι την αυτοκατάργησή της, δεν είναι απλά ένα σύνολο από πολύ επώδυνες οικονομικές αποφάσεις, οι οποίες εισβάλουν βίαια και σαρώνουν τη ζωή των πολιτών.

Είναι ένα πρωτόκολλο εθελουσίας και ταπεινωτικής παράδοσης της χώρας στην κατοχική διοίκηση. Είναι ντροπή για τα βρώμικα χέρια που θα σηκωθούν και θα το ψηφίσουν. Συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας από τα δουλεπρεπή ανδρείκελα που θα το αποδεχτούν.

Είναι λοιπόν φανερό, πως μόνο ως συνένοχος σε εθνικό έγκλημα μπορεί να εκλαμβάνεται όποιος προτρέπει το προσκυνημένο πολιτικό προσωπικό να υπερψηφίσει αυτή την αθλιότητα.

Και όμως... Για μια ακόμη φορά... Η κυρίαρχη της χώρας μας... Η αστική τάξη... Η πλουτοκρατία... Τα μεγάλα αφεντικά... Γι ακόμη μία φορά στην...
ιστορική της διαδρομή κλήθηκε να αποφασίσει και επέλεξε αβίαστα και αβασάνιστα την τυφλή και απροκάλυπτη ξενοδουλεία.

Τέτοια ήταν... Τέτοια είναι... Και τέτοια θα παραμείνει στον αιώνα τον άπαντα... Προδοτική και ξενόδουλη. Διότι γι αυτή την τάξη συνολικά, ουδέποτε η πατρίδα δεν μπήκε πάνω από τα συμφέροντα της τσέπης της και την κερδοφορία των εταιρειών της.


Σχετικό μας άρθρο...

Γιατί η υιοθέτηση του "κόφτη" συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας

1 σχόλιο:

  1. Η αστική τάξη, ως κατέχουσα τα μέσα παραγωγής, είναι εξ ορισμού φιλόπατρις, διότι είναι υποχρεωμένη να προβεί σε ενέργειες προστασίας του εδάφους, προκειμένου να διαφυλάξει τα μέσα παραγωγής της.

    Στην πατρίδα μας, η λεγόμενη αστική τάξη, δεν προέβη ποτέ σε τέτοιες ενέργειες.

    Συνεπώς, κατά την γνώμη μου, "αστική τάξη", υπό την αληθή έννοια του όρου, δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή