Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Πως μπορείς να καμαρώνεις με τέτοια κατάντια???

Περί ΤΑΡ ... ο λόγος. ΤΑΡ είναι ο αγωγός που εγκανιάζει ο Τσίπρας αυτές τις μέρες πανηγυρίζοντας. Για δείτε τι λέει κάποιος που έχει διαβάσει τις συμβάσεις...


1. Δωρεάν θα περνά το αμερικανικών συμφερόντων έργο (ΤΑΡ) από την χώρα μας… βάση απόφασης στην ΕΕ ότι δεν θα...

καρπωθεί καμία χώρα της ΕΕ τέλη διέλευσης...


2. Ένας ξένος αγωγός θα περάσει μέσα από την Ελλάδα, θα παραχωρηθούν τεράστιες εκτάσεις κρατικές και ιδιωτικές, αλλά όσον αφορά τις κρατικές εκτάσεις, η χώρα μας δεν θα αποζημιωθεί, γιατί πολύ απλά το υπέγραψε στην τελική απόφαση της 16ης Μαΐου 2013 (ΝΔ). Κι οι καινούριοι πανηγυρίζουν για ψίχουλα. Σε περιοχές π.χ. που ανήκουν στη ΔΕΗ, θα παραχωρηθεί χωρίς τίμημα η γη για να... περάσει ο αγωγός.

3. Η ζημιά που θα προκληθεί από ξερίζωμα δέντρων σε δάση, για να περάσει ο αγωγός, θα είναι μόνιμη ή μακροπρόθεσμη για το περιβάλλον.

4. 543 χιλιόμετρα, που θα αρχίζει από τους Κήπους στον Έβρο και θα καταλήγει στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Θα διασχίσει επτά περιοχές του ευρωπαϊκού δικτύου NATURA 2000, θα διέλθει από σημεία κοντινά σε 200 θέσεις πολιτιστικής κληρονομιάς, θα απαιτήσει την καταβολή αποζημιώσεων σε περίπου 25.000 - 35.000 ιδιοκτήτες και χρήστες 18.000 αγροτεμαχίων, θα συναντηθεί με 1443 υποδομές, μεταξύ των οποίων 13 σιδηροδρομικές γραμμές, 14 αυτοκινητόδρομοι και σχεδόν 60 κύριες οδικές αρτηρίες. Οι μελέτες δεν περιγράφουν καθόλου το μέλλον αυτών των θέσεων.

5. Σε κανένα σημείο των εγγράφων – μελετών της κοινοπραξίας που αναλαμβάνει το έργο, δεν αναφέρεται ότι υπάρχει δέσμευση για να δουλέψουν Έλληνες εργαζόμενοι.

6. Δεν θα μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου, γιατί πολύ απλά το αέριο δεν θα το χρησιμοποιούμε εμείς. Θα περνάει τράνζιτ από το Αζερμπαϊτζάν στη δυτική Ευρώπη.

Δωρεάν λοιπόν θα περνά το αμερικανικών συμφερόντων έργο από την χώρα μας… Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε τι είναι;... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου