Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο Aντιπρόεδρος της Βραζιλία Μισέλ Τεμέρ στα ηνία της χώρας μετά την αποπομπή Ρουσέφ

Ανόρθωση της οικονομίας και ενότητα «επαγγέλλεται» ο εκτελών χρέη προέδρου στη Βραζιλία Μισέλ Τεμέρ, καθώς η αποπομπή της Ρουσέφ έχει διχάσει τη χώρα -και η ίδια καλεί σε μάχη εναντίον του «πραξικοπήματος», όπως το χαρακτηρίζει... 

Ο Aντιπρόεδρος της Βραζιλία Μισέλ Τεμέρ στα ηνία της χώρας μετά την αποπομπή Ρουσέφ

Το πρώτο βήμα του Τεμέρ ήταν να παρουσιάσει την κυβέρνηση (που είχε ήδη έτοιμη στα συρτάρια) και να υποσχεθεί πλήρη...

έρευνα του σκανδάλου της Petrobras, στις παρυφές του οποίου έχει ανακύψει και το δικό του όνομα.


Η παραπομπή της Ρουσέφ σε δίκη μετά το «ναι» της Γερουσίας φέρνει τον Τεμέρ στην ηγεσία τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης εντός εξαμήνου - σε περίπτωση καταδίκης, ο Τεμέρ μένει στην ηγεσία μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές. 


Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απομάκρυνση της Ρουσέφ, ο Τεμέρ θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να εμφανιστεί ενωτικός, προσφέροντας «ανακωχή» στην αποπεμφθείσα πρόεδρο και επικεντρωνόμενος στην οικονομία -η δεινή κατάσταση της οποίας είναι το αίτιο της καμφθείσας δημοτικότητας της Ρουσέφ.

«Δεν είναι στιγμή για πανηγυρισμούς, αλλά για βαθύ στοχασμό» είπε ο Τεμέρ κατά την ορκωμοσία της νέας 22μελούς κυβέρνησής του.
«Επείγει να ειρηνεύσει το έθνος και να ενωθεί η χώρα, επείγει να σχηματίσουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να βγάλουμε τη χώρα από αυτή τη σοβαρή κρίση στην οποία βρισκόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.
Προηγουμένως είχε αναγνωρίσει πως η εκστρατεία για αποπομπή της Ρουσέφ έχει προκαλέσει βαθύ σχίσμα τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στην βραζιλιανική κοινωνία, προσφέροντας επίσης τον «θεσμικό σεβασμό» του στην Ρουσέφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου