Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Λαβρόφ: Οι εξελίξεις στο Αιγαίο δε θα είναι καλές

Ο τουρκικός επεκτατισμός και οι συνεχείς παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο σε συνδυασμό με την ανεκτικότητα των ΝΑΤΟικών δεν μπορεί να οδηγήσουν σε τίποτα καλό, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε εκτενή αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ...


Image

Η περιοχή του Αιγαίου μυρίζει... μπαρούτι τις τελευταίες εβδομάδες, με την τουρκική προκλητικότητα να...
ξεπερνά κάθε όριο, αφού οι Τούρκοι έχουν κάνει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας... ψωμοτύρι. Στο απόσπασμα αναφορικά με τη δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζει:

"Οι νεοοθωμανικές επιδιώξεις -με τη διοχέτευση της επίδρασή τους παντού, την απόκτηση νέων εδαφών- είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Ξέρετε πόσες φορές τον περασμένο χρόνο παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας; Κάπου 1.800 φορές! Και μόνο μέσα στον Απρίλιο του 2016, πάνω από 200! Και σε καμιά περίπτωση, ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε κανένας εκ των επικεφαλής στρατηγών του ΝΑΤΟ δεν είπαν ούτε μια λέξη, πώς γίνεται και ένα μέλος του Βορειοατλαντικού Συνασπισμού παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο άλλου μέλους του ίδιου Συνασπισμού; Μια τέτοια ανεκτικότητα σε μια εμφανή επεκτατική συμπεριφορά δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα καλό...".

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου