Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η βρωμιά της σοσιαλδημοκρατίας και η πρόθυμη κουδουνίστρα στο Ελλαδιστάν

Αποτελεί μνημείο πολιτικής αμετροέπειας να επικαλείται το σύνθημα της Ντολόρες Ιμπαρούρι, της θρυλικής Πασιονάρια, στη διάρκεια της πολιορκίας της Μαδρίτης από τα φασιστικά στρατεύματα του Φράνκο, ο εκπρόσωπος των ευρωπαίων “σοσιαλιστών”- των ανθρώπων που λύσσαξαν κυριολεκτικάνα τσακίσουν το περήφανο “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού στον ωμό εκβιασμό του περασμένου Ιουλίου... 
---000_Pitella-TsiprasΠέρα από το γελοίο του πράγματος, το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιον λόγο ο Τζιάνι Πιτέλα αισθάνθηκε την ανάγκη να σταθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και τι είδους “βοήθεια” εννοεί να του προσφέρει.
Μετά τον Ολάντ, τον Ρέντσι και τον Σουλτς, η κυβέρνηση Τσίπρα βρήκε άλλον ένα “σωτήρα” της Ελλάδας, αυτή τη φορά στο πρόσωπο του Τζιάνι Πιτέλα. Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εμφανίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο περίπου ως σωματοφύλακας του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον “άξονα του Κακού” Βερολίνου- ΔΝΤ, που επιδιώκει την ανατροπή του.
Με συνέντευξή του στο EuroActiv.com, ο Τζιάνι Πιτέλα δήλωσε, με αφορμή την ασφυκτική πίεση των δανειστών για τα “προληπτικά” μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ, που έρχονται να προστεθούν στο ήδη εξοντωτικό μνημονιακό πακέτο των 5,4 δισ.: Η παρούσα κατάσταση είναι... 
επανάληψη της ταινίας που παρακολουθήσαμε πριν από έναν χρόνο, με τους ίδιους ηθοποιούς. Από τη μία πλευρά το ΔΝΤ, από την άλλη οι Γερμανοί καρχαρίες, του είδους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση... Θέλουν να δουν τη χώρα να βυθίζεται, θέλουν το Grexit γιατί δεν το κατάφεραν πέρυσι. Όμως εμείς τους λέμε: No pasaranNo pasaran”!
Αποτελεί μνημείο πολιτικής αμετροέπειας να επικαλείται το σύνθημα της Ντολόρες Ιμπαρούρι, της θρυλικής Πασιονάρια, στη διάρκεια της πολιορκίας της Μαδρίτης από τα φασιστικά στρατεύματα του Φράνκο, ο εκπρόσωπος των ευρωπαίων “σοσιαλιστών”- των ανθρώπων που λύσσαξαν κυριολεκτικάνα τσακίσουν το περήφανο “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού στον ωμό εκβιασμό του περασμένου Ιουλίου. Πέρα από το γελοίο του πράγματος, το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιον λόγο ο Τζιάνι Πιτέλα αισθάνθηκε την ανάγκη να σταθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και τι είδους “βοήθεια” εννοεί να του προσφέρει.
Όλα δείχνουν ότι ΔΝΤ και Βερολίνο επιδιώκουν να οδηγήσουν την κυβέρνηση Τσίπρα στα έσχατα όρια της πολιτικής ταπείνωσης. Το “προληπτικό” πακέτο των 3,6 δισ. δεν έχει κανένα νόημα, από οικονομική άποψη, αφού όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η μνημονιακή αντιπολίτευση (ΝΔΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο, το οποίο προβλέπει ρητά “ημιαυτόματες περικοπές” εφ' όσον δεν πιαστούν οι κατά γενική ομολογία εξωπραγματικοί δημοσιονομικοί στόχοι του2018. Επομένως, μόνο πολιτικοί λόγοι μπορούν να εξηγήσουν την ακραία αδιαλλαξία των “καρχαριών”: να εξευτελίσουν όσο γίνεται περισσότερο αυτή την υποταγμένη, μνημονιακήκυβέρνηση που μιλάει στο όνομα της Αριστεράς, ώστε αφ' ενός μεν να ικανοποιήσουν τους βουλευτές και τους ψηφοφόρους τους, αφ' ετέρου δε να στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα στους Ισπανούς, που οδεύουν σε νέες εκλογές, στις 26 Ιουνίου.
Επί της ουσίας, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, διά στόματος Τζιάνι Πιτέλα, εννοούν να βοηθήσουν τον Αλέξη Τσίπρα να περάσει τα εξοντωτικά μνημονιακά μέτρα στην κοινοβουλευτική του ομάδα και στον ελληνικό λαό, στήνονας ξανά το σκιάχτρο της οικονομικής καταστροφής. Ο Πιτέλα μας είπε χθες αυτό που θα μας πει ο Τσίπρας αύριο: το Grexit είναι η ιδέα του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ, μια ιδέα που θα οδηγήσει την Ελλάδα στον όλεθρο. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τους κάνει τη χάρη, αλλάνα σφίξει τα δόντια και να υπομείνει και τρίτο, και τέταρτο μνημόνιο αν χρειαστεί, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα. Όταν ο Πιτέλα και ο Τσίπρας λένε “no pasaran η Λαγκάρντ και ο Σόιμπλε” εννοούν... “pasaran και ξανα-pasaran” το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι απολύσεις, οιιδιωτικοποιήσεις και ό,τι άλλο διατάξουν οι δανειστές.
Μόνο σε ένα σημείο πάσχει η συνταγή του κ. Πιτέλα. Στο ότι, για να αντιγράψουμε τα ίδια τα λεγόμενά του, “η παρούσα κατάσταση είναι επανάληψη της ταινίας που είδαμε πριν από ένα χρόνο, με τους ίδιους πρωταγωνιστές”. Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ακριβώς με το εκβιαστικό δίλημμα “ή δεχόμαστε τρίτο μνημόνιο, ή οδηγούμαστε σε μια ολέθρια έξοδο από το ευρώ, όπως θα ήθελε ο Σόιμπλε”. 
Αλλά με το ίδιο εισιτήριο δεν ταξιδεύεις δύο φορές. Εκτός αν οι κ.κ.ΤσίπραςΠιτέλα και Σία πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με έναν εκμηδενισμένο λαό-υποζύγιο, ο οποίος θα δέχεται να τον εκβιάζουν και να τον εξαπατούν κάθε ένα χρόνο οι ίδιοι άνθρωποι, με τα ίδια σκιάχτρα, για να του φορτώνουν στη ράχη κι άλλα βάρη, μέχρι τελικής πτώσεως. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι, τούτη τη φορά, πέφτουν τραγικά έξω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου