Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Το παράνομο πετρέλαιο του ‘ισλαμικού κράτους’ και οι διακινητές του

Αρκετές αρχές στην Ευρώπη έχουν στην κατοχή τους έγγραφα και φυσικά στοιχεία που δείχνουν τη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και του ‘Ισλαμικού κράτους’ όσον αφορά το λαθρεμπόριο πετρελαίου της Συρίας...


Στη Βουλγαρία
Ο Γενικός Εισαγγελέας στη Σόφια, Σωτήρ Τσατσάροφ δήλωσε ότι η χώρα του έχει έγγραφα που πιστοποιούν το γεγονός ότι... η Τουρκία διακινεί πετρέλαιο προερχόμενο από τη Συρία στο έδαφος της Βουλγαρίας.

Η θέση του υποστηρίχθηκε από πληροφορίες που ελήφθησαν από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες, από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές χώρες εταίρους και από δορυφορικές εικόνες της μεταφοράς του παράνομου πετρελαίου.

«Τα έγγραφα αποδεικνύουν τον προορισμό στη Βουλγαρία πετρελαίου από το ‘Ισλαμικό κράτος’ μέσω της Τουρκίας. Τούρκοι επιχειρηματίες είναι στενά συνδεδεμένοι με την αγορά πετρελαίου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη Συρία και μεταφέρονται μέσω του Ιράκ στην Τουρκία με αποκλειστικό σκοπό να το πουλήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά», είπε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Στην Ιταλία
Παράλληλα το Δικαστήριο της Μπολώνιας (Ιταλία) κίνησε διαδικασία εναντίον του γιου του Ερντογάν, Μπιλάλ, που κατηγορήθηκε επανειλημμένα για διενέργεια παράνομων συναλλαγών με το ‘Ισλαμικό κράτος’.

Το ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ σε έκθεσή του επέκρινε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο «χρήμα του πετρελαίου» που παράγεται από τρομοκράτες. Ωστόσο η ίδια έκθεση υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ πρέπει να δει το θέμα προσεκτικά για την αποφυγή ακούσιων συνεπειών.

Στη Βρετανία
Ο Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Ναζίμ Ζαχάβι, κατηγορήθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για παράνομες επιχειρήσεις του – αγοράς πετρελαίου από το Ισλαμικό κράτος.
Ο επιχειρηματίας που είναι Ιρακινο-κουρδικής καταγωγής κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος.


Πηγή: 3mv.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου