Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Συνέλθετε... Αυτό δε συνιστά συνετή προσέγγιση αλλά προδοτική συνενοχή στον εδαφικό διαμελισμό της χώρας

Έκτακτο – Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να επανεξετάσει τις αποφάσεις της και να ακυρώσει κάθε ΝΑΤΟϊκή συμμετοχή στο Αιγαίο με πρόσχημα τη λαθρομετανάστευση...


Τα πράγματα είναι απλά… Οι αρχικές μας επιφυλάξεις επιβεβαιώθηκαν… Η ΝΑΤΟϊκή παρουσία στο Αιγαίο συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση της Τουρκικής στρατηγικής…

Με την εμφάνιση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώθηκε, αναβαθμίστηκε ποιοτικά, ενέταξε και νέες περιοχές στις ζώνες της κυριαρχικής αμφισβήτησης, με την ανοχή και την ενθάρρυνση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Σήμερα και στο όνομα της δήθεν αποκλιμάκωσης, και πάλι σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, επιχειρεί να κλειδώσει μια σειρά από νέα τετελεσμένα στην Ελληνική θάλασσα.

Έτσι, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας, ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, μετέφερε στον έλληνα ομόλογό του, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, «ιδέες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης» ανάλογες με εκείνες που...
μετέφερε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς στον γενικό γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλο.

Στη βάση λοιπόν αυτών των ιδεών προβλέπεται:
  • Πρώτον: Η απόσυρση των ελληνικών και των τουρκικών πλοίων από το Αιγαίο και τη μετακίνησή τους σε άλλες περιοχές όπου επιχειρεί η νατοϊκή δύναμη SNMG-2 και…
  • Δεύτερον: Η αποχή των δύο πλευρών από κινήσεις που αυξάνουν την ένταση σε περιοχές όπου υπάρχουν... εδαφικές διεκδικήσεις.
Είναι φανερό πως η υιοθέτηση αυτής της Τουρκονατοϊκής προσέγγισης, συνιστά μία ακόμη εφιαλτική επανάληψη της προδοτικής συμφωνίας της Μαδρίτης από τον ανεκδιήγητο Σημίτη, και ισοδυναμεί με ντε φάκτο αναγνώριση καθεστώτος «διεκδίκησης» σε αδιαμφισβήτητα Ελληνικότατες περιοχές, πράγμα που θα βρούμε μπροστά μας στη γεωπολιτική της επόμενης μέρας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες ΚΑΙ γιατί προσυπέγραψε τη ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ με πρόσχημα το λαθρομεταναστευτικό, αλλά ΚΑΙ γιατί επιμένει να σύρεται χωρίς εθνική στρατηγική και εθνικές προτεραιότητες, πίσω από την Τουρκική επιχειρησιακή και γεωπολιτική ατζέντα.

Η κυβέρνηση οφείλει, αυτή τη στιγμή να ακυρώσει όλες τις αποφάσεις της που εκχωρούν στη ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη το δικαίωμα παρουσίας στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο, και να επανέλθει σε όλα τα διεθνή φόρα με επιθετική έναντι της Τουρκίας στρατηγική στόχευση πριν να είναι αργά.

Την ώρα που τα ζωντόβολα της Αθήνας βαυκαλίζονται με «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» και με «βήμα – το βήμα προσεγγίσεις» στα Ελληνοτουρκικά, το σουλτανάτο έχει και διατηρεί αναλλοίωτη τη δική του επεκτατική στρατηγική, και αυτή αν δεν ανακοπεί άμεσα, αυτό δε θα συνιστά συνετή προσέγγιση αλλά προδοτική συνενοχή στον εδαφικό διαμελισμό της χώρας.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δείτε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο με τίτλο: 

"Σε επικίνδυνη γεωπολιτική πιάτσα με τους προσκυνημένους να οδηγούν τη χώρα στο διαμελισμό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου