Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΝΑΝΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΟΛΜΟΥ ΣΕ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ - ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΤΗΠΗΜΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΤΟΝΕΣΚ...

χάρτη με το ρωσικό Ντονέτσκ και Ροστόβ στα ρωσοουκρανικά σύνορα

Όλμος χτύπησε ιδιωτική κατοικία στο Ροστόβ σκοτώνοντας ένα Ρώσο πολίτη και τραυματίζοντας άλλες δυο γυναίκες στη...
γειτονική  κωμόπολη του Ντονέτσκ που φέρει το ίδιο όνομα με την αντίστοιχη πόλη της Αν. Ουκρανίας (rt).

Σήμερα το πρωί, αναφέρθηκε ότι πολλά βαρειά βλήματα εξερράγησαν   από εκτόξευση πυροβολικών συστημάτων της ουκρανικής πλευράς.

Ο αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών, Grigory Karasin υποσχέθηκε μια ισχυρή και σαφή απάντηση για την επίθεση σε ρωσικό έδαφος και την απώλεια της ζωής ρώσου πολίτη.
“Αυτή τη στιγμή εκτιμούμε την κατάσταση και σύμφωνα με τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν ίσως υπάρξει επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα,που θα θέσει σε υψηλό κίνδυνο τις ζωές των πολιτών μας .”

To Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα που επιχειρούν στα ανατολικά της χώρας δεν έχουν καμία εμπλοκή στο περιστατικό.
“Τα ουκρανικά στρατεύματα δε βάλλουν κατά του  εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.” δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του  συμβουλίου ασφαλείας, Andrey Lysenko.

Οι αρχές του Ροστόβ επιβεβαίωσαν το θάνατο ενός 46χρονου άνδρα και τον τραυματισμό 2 γυναικών. Ο πολίτης σκοτώθηκε ακαριαία από την έκρηξη ενώ η μία γυναίκα υποφέρει από θραύσμα που τραυμάτισε το πόδι της. Η  άλλη γυναίκα   τραυματίας είναι  80 χρονών και το θραύσματα έπληξαν το σπίτι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου