Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΝΕΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Κυπριακή Δημοκρατία καταγγέλλει την Τουρκία για το απαράδεκτο έγγραφο και δηλώνει...

proedriko

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συγκατανεύει στη σύγκληση οποιουδήποτε Συμβουλίου Σύνδεσης στο μέλλον αν δεν γνωστοποιείται εκ των προτέρων το περιεχόμενο της τουρκικής δήλωσης και στη συνέχεια, αναλόγως του περιεχομένου, θα συγκατατίθεται ή μη στη σύγκληση του Συμβουλίου Σύνδεσης.

Με αυτή τη δήλωση η Κύπρος, δεν ξεκαθαρίζει απλώς τα πράγματα με την ευρωσυμμορία αλλά ουσιαστικά συντάσσεται και επί της ουσίας με την κ. Ελένη Θεοχάρους που ξεφτίλισε την Ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως...
είναι αποφασισμένη να πράξει ότι δεν έπραξαν οι άθλιοι της Αθήνας και κατήντησαν καταγέλαστοι σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ρωτάμε.... μετά από αυτή την εξέλιξη, ποιός άλλος δρόμος μένει εκτός από αυτόν της αποπομπής Βενιζέλου ή της παραίτησης του ίδιου του πρωθυπουργού, για την πρωτοφανή αντεθνική στάση τους???
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αυτό αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, προς την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Προστίθεται εξάλλου ότι έχοντας μελετήσει τις απαράδεκτες αναφορές που περιέχονται στο τουρκικό έγγραφο που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη δια του Μονίμου Αντιπροσώπου της στην ΕΕ σε σειρά διαβημάτων προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ένωσης, καταγγέλλοντας την προκλητική στάση της Άγκυρας.
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ζητήθηκε όπως στο εξής η Δήλωση της τρίτης χώρας κατατίθεται έγκαιρα και σίγουρα προ της Συνεδρίας του Συμβουλίου Σύνδεσης, ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα μελέτης του κειμένου και προετοιμασίας αντίδρασης από πλευράς της ΕΕ εκεί και όπου απαιτείται.

«Η Κυβέρνηση έχει διαμηνύσει προς την ΕΕ ότι οι τουρκικές θέσεις, ως αυτές καταγράφονται στο έγγραφο της Τουρκίας θα πρέπει να εξεταστούν από τα αρμόδια θεσμικά κοινοτικά όργανα, ώστε η προκλητική αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας να αντανακλάται στη φετινή Έκθεση Προόδου της χώρας» αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Προσθέτει ότι οι απαράδεκτες τουρκικές τοποθετήσεις είναι ενδεικτικές των πραγματικών προθέσεων της Άγκυρας που αγνοεί τις υποχρεώσεις που η ίδια ανέλαβε έναντι της ΕΕ όταν ξεκινούσε την ενταξιακή της διαδικασία.

Μία διαδικασία που, όπως καταλήγει, είναι διακυβερνητική και προαπαιτεί σε κάθε στάδιο της τη σύμφωνο γνώμη και των 28 κρατών μελών, «`εκλιπόντων` και μη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου