Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΥΣ

ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΩΝ, ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ...

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 

Αν μου άρεσε αυτή η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου??? Η απάντηση, βεβαίως σε κάθε περίπτωση υποκειμενική, αλλά για κάποιους σαν και μένα, που κουβαλούν αρκετά χρόνια στη πλάτη και έχουν πολλά μέτρα σύγκρισης, είναι οριζόντια και κάθετα, ΑΡΝΗΤΙΚΗ.
Είναι ανεπίτρεπτο να μας σέρνουν στη καταστροφή της ποδοσφαιρικής ομορφιάς, χάριν της συμπτωματικής πρόκρισης στους 16, χάριν της...
διάσωσης των διαφημίσεων της Τράπεζας Πειραιώς, της VODAFONE ή του LIDL. Επίσης συμπτωματικό θα ήταν, αν προκρινόμασταν στους 8. Κάτι πήγε να τρέξει στο φινάλε, μετά την αποβολή παίκτη της Κόστα Ρίκα, αλλά η κινητικότητα των Παπασταθόπουλου και Χολέβας και ολίγη από Τοροσίδη, δεν αλλάζει τον εκνευριστικά αργό ρυθμό μιας ομάδας στημένης μόνο για να ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΘΕΑΜΑ.

Μιας ομάδας, μονίμως κομμένης στο κέντρο. χωρίς μπαλαδόρο, χωρίς μακρινές πάσες. Παρουσιάστηκαν στους χασογκόληδες κυνηγούς, 5-6 ευκαιρίες και όχι 25 και αντί να τους κριτικάρουμε για καραμπολισμό, οι εργολάβοι των μίντια τους ξανακάνουν ψεύτικους θεούς, λες και περιμένουν τα ποσοστά τους από τον πρόεδρο της κατά περίπτωση ομάδας προέλευσης. Γιατί??? Ξέραν να βαρήσουν κεφαλιά, ρούκου, με το τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να βλέπουν μπάλα, χωρίς να βλέπουν τέρμα???… Γιατί??? Ξέραν να κοντρολάρουν τη μπάλα, να τη στρώσουν και να προλάβουν να κάνουν σουτ της προκοπής??? Άντε να ξεχωρίσω και τη φιλοτιμία για ένα ημίχρονο του Καραγκούνη και τη μικρή συμμετοχή του Σάμαρη, που και αυτόν μαζί με τον Φετφατζίδη, δεν τους ήθελε ο προπονητικά ανύπαρκτος Σάντος. Δεν τους ήθελε μόνο ο Σάντος??? Στο γήπεδο φαίνονται πολλά και ας μη κοροϊδευόμαστε και να υποτιμάμε τη σπουδαία ομάδα του 2004 με την ομάδα 2014.

Δεν θέλω να γράψω περισσότερα, γιατί ούτε σε μένα είναι ευχάριστο να στεναχωρώ πολλούς, προσηλωμένους σε φανταστικούς αυτοσκοπούς.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 1ΕΡΧΟΜΑΙ στη γενική εικόνα του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Βραζιλίας. Μέχρι σήμερα είδα μια απέραντη μετριότητα. Πανίσχυρες ποδοσφαιρικά ομάδες, παρουσιάστηκαν σαν ομαδικά πτώματα και αποκλείστηκαν από μέτριες ομάδες, χωρίς να παλέψουν. Γνωστά μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών, Ισπανίας, Ιταλίας, Βραζιλίας, Πορτογαλίας, Αργεντινής και άλλων ποδοσφαιρικών δυνάμεων, ανεξάρτητα αν κατάφεραν να σκοράρουν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΡΑΓΙΚΑ και δεν έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής πάνω από το 15% της φήμης που κουβαλάνε….. Κι΄ αν κάποιοι κάτι έκαναν στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο τους βλέπουμε χώμα. Όλοι οι γνωστοί «παγκόσμιοι άσοι» είναι εξαφανισμένοι, χωρίς να μας προκύψουν καινούριοι, χωρίς να λάμψουν έστω, αντίπαλα αμυντικά τελέντα, όπως για παράδειγμα, είχαμε θαυμάσει έναν Φακέτι, έναν Κάρλος, έναν Μπεκενμπάουερ και άλλους.

Αν έχει σπάσει κάποιο ρεκόρ σε αυτό το μουντιάλ, τότε αυτό είναι της φλυαρίας, των λαθών και της ατολμίας. Ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αναφέρθηκα σε λίγους από την ομάδα μας, ΧΑΝΟΝΤΑΝ στη κακή εικόνα των ομάδων, οι οποίες αναμφίβολα κοουτσάρονται από προπονητές μειωμένων ικανοτήτων, που μισούν τους μπαλαδόρους. Αν έχω χάσει επεισόδια, πείτε μου ένα παιχνίδι, να το δω μαγνητοσκοπημένο (αν πρέπει και δεύτερη φορά) για να θαυμάσω από την αρχή μέχρι τέλους ενός παιχνιδιού, το τάδε αστέρι, που στάθηκε αξιοπρεπώς και στον επόμενο αγώνα του…..

ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΓΩΝΙΑ, ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΛ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ. Μη μου πει κανείς για τρία αποτελέσματα με ευρύτητα σκορ του πρώτου γύρου, που τα διαμόρφωσε απροκάλυπτα η διαιτησία, και όχι η ποδοσφαιρική ποιότητα και ανωτερότητα του νικητή. Τέτοια ….βασανιστήρια στη μπάλα, δεν έχουν ξαναγίνει!!! Ο ορισμός του αντιποδοσφαίρου…

ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ (ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ) ΔΕΝ ΜΟΥ  ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΩΡΑΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΟΡΝΕΜΠΙΦ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου