Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Βλαχοδημαρχιλίκια με κόστος και μπόλικη βρωμιά

Η προκλητική σπατάλη κρατικών πόρων των διάφορων απίθανων δημάρχων συνεχίζεται. Ενώ είναι σε όλους γνωστό πως ένα μεγάλο μερίδιο της ελληνικής χρεοκοπίας οφείλεται στις αλόγιστες σπατάλες των Δήμων ανά την επικράτεια και παρά την πτώχευση της χώρας, εντούτοις οι δήμαρχοί μας ενεργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Λες και είναι δήμαρχοι του Λας Βέγκας...


του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
Πλην όμως, εκεί, στο Λας Βέγκας, δεν πληρώνουν οι φτωχοί δημότες τον Μαραβέγια. Τον πληρώνουν επιχειρηματίες. Ένα δολάριο να δώσεις κρατικό χρήμα πας κατευθείαν φυλακή. Εδώ, στην Αθήνα, ο κ. Καμίνης αφού...
έστησε μια γελοία ρόδα μέσα στο Σύνταγμα, που ούτε καν γυρίζει, τώρα δίνει 170 χιλιάδες ευρώ για να γιορτάσουμε τον καινούργιο χρόνο στο Θησείο!
Που τα βρήκε και τα δίνει; Είναι δυνατόν ο δήμαρχος, ενώ η Σκουφά είναι γεμάτη σάπια τρόφιμα μέσα σε πλαστικές σακούλες, πεταμένα στο δρόμο, να φέρνει τον Μαραβέγια με 7 χιλιάδες για 20 λεπτά; Είναι δυνατόν; Ποιος είναι; Ούτε η Κλειώ Δενάρδου στις Ολυμπιάδες της χούντας, που είναι και σούπερ τραγουδίστρια δηλαδή, δεν εισέπραττε τέτοια ποσά. 
Θα μου πείτε, γούστα είναι αυτά, έτσι κοστολόγησε ο Καμίνης τους καλλιτέχνες του. 170 χιλιάδες για μια ωρίτσα περίπου. Όμως δεν έχει δικά του για να τους πληρώσει. Παίρνει τα δικά μου. Και ποιος του είπε πως εγώ συμφωνώ να δώσουμε αυτά τα λεφτά; Με ρώτησε;
Το πρόβλημα με αυτούς του Δημάρχους είναι το εξής. Δεν έχουν αντιληφθεί  για ποιον ακριβώς  λόγο εξελέγησαν και τί ακριβώς σημαίνει Δήμαρχος. Εξελέγησαν, κυρίως, για να καθαρίσουν τη βρόμικη πόλη τους. 
Κι αντί να μαζεύουν τα σκουπίδια, που είναι το βασικό τους καθήκον, στήνουν άθλιες σιδερένιες ρόδες και καρουσέλ, φωνάζουν τον Μαραβέγια να τραγουδήσει, κάνουν συναυλίες και παραστάσεις θεατρικές, κάνουν παρελάσεις, μαραθωνίους και παράτες, πετάνε λεφτά σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που σχεδόν κανένας δεν ακούει και γενικώς κάνουν δράσεις πολιτισμικές. Να λοιπόν που πάνε τα λεφτά του κοσμάκη. Στο γάμο του Καραγκιόζη πάνε.
Ο κ. Καμίνης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι πρόεδρος του Θεάτρου Τέχνης. Δεν είναι ο Ροντήρης. Δήμαρχος είναι. Άμα θελήσουμε να δούμε θέατρο θα πάμε να το δούμε από μόνοι μας, δεν θα ρωτήσουμε τον Καμίνη ή τον Μπουτάρη.
Επομένως, για να μην το κουράζουμε το ζήτημα αυτό, ο Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά και οι λοιποί δήμαρχοι, που έκαναν τόσο ντόρο για να εκλεγούν και μάλιστα ως προοδευτικοί, θα πρέπει να περιοριστούν στα καθήκοντά τους, να μαζεύουν τα σκουπίδια, να σκουπίζουν τους δρόμους, να καθαρίζουν τους δημόσιους χώρους από τις βρομιές και να τους παραδώσουν στους πολίτες, αφού προηγουμένως διώξουν από τους χώρους αυτούς τα άτομα που κάνουν εγκληματικές ενέργειες, πουλώντας ηρωίνη και γυναίκες, μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Σε ποια δυτική πρωτεύουσα γίνονται όλα αυτά; Μόνον στην Αθήνα.
Αυτά να κάνουν λοιπόν, διότι εάν δεν το έχουν αντιληφθεί, η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι η πιο βρόμικη, η ασχημότερη ίσως πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τα ίδια υποθέτω θα συμβαίνουν και στη Θεσσαλονίκη. 
Να μαζέψουν λοιπόν τις ρόδες που έστησαν και να αφήσουν κατά μέρος τις μουσικές και τα τραγούδια. Δεν είναι καλλιτεχνικοί πράκτορες, ούτε έχουν δικαίωμα να πληρώνουν καλλιτέχνες, μετατρέποντάς τους σε δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή σε κρατικούς καλλιτέχνες.
Οι τραγουδιστές να παίρνουν τις αμοιβές τους από την αγορά και οι δήμαρχοι να χρησιμοποιούν τα χρήματα των δημοτών για τα δημόσια αγαθά που σχετίζονται με τις κατεξοχήν αρμοδιότητές τους.

1 σχόλιο:

  1. Αυτός ο άχρηστος μόνο Δήμαρχος δεν είναι.
    Στη γειτονιά μου, μόνο σε μία πλευρά του οικοδομικού
    τετραγώνου υπήρχαν ως τον Ιούλιο περίπου, 3 κάδοι
    σκουπιδιών. Από τότε μέχρι σήμερα οι 2 από τους 3
    κάδους εξαφανίστηκαν και αυτός που έμεινε έχει χαλασμένο
    καπάκι. Στον παραδίπλα δρόμο τα ίδια, και στον κάδο τα σκουπίδια
    μονίμως ξεχειλίζουν και σκορπίζονται σαν αφρός νες καφέ.
    Και όλα αυτά είναι πλημμέλημα μπροστά σε άλλα.
    Άμα γιόρταζε το πισωγλενταριό Πρωτοχρονιάτικα, θα τσακιζόταν
    πως θα το εξυπηρετήσει.
    Μιλάμε για Α - Χ - Ρ - Η - Σ - Τ - Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή