Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τελικά ο πολυσυζητημένος πόλεμος ξεκίνησε αλλά είναι πόλεμος της "συγνώμης"

Πρώτα ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν που ζήτησε από την Άγκυρα μια συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού... 

Πούτιν εναντίον Ερντογάν! Μπορούν να φθάσουν τις χώρες τους μέχρι τον πόλεμο;ΒΙΝΤΕΟ

Τώρα, τη συγγνώμη την απαιτεί ο Ερντογάν από τη Μόσχα για παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρωσίας. H ρωσική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, καθώς...

παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNN! «Αυτοί που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας είναι εκείνοι που οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη», τόνισε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως «οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας, εκείνοι απλά εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους, που συνίστανται στο να απαντήσουν στις… παραβιάσεις των κανόνων εμπλοκής. Νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε "συναισθηματικές" οι οποίες "δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς" τις εισηγήσεις ότι θα μπορούσαν να ανασταλούν τα σχέδια με τη Ρωσία. Βέλη κατά του Μεντβέντεφ και κατ’ επέκταση κατά του Πούτιν δηλαδή.
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε σε μια "αυτόματη αντίδραση", σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες που έχουν δοθεί στις ένοπλες δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας είναι ένα ξεχωριστό θέμα από τις διαφωνίες με τη Ρωσία για την πολιτική στη Συρία, είπε, και πρόσθεσε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους μετριοπαθείς αντάρτες στη Συρία και τους Τουρκμάνους μαχητές στον πόλεμο κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


Κάλεσε δε τη Μόσχα να αποδείξει πως έχουν βάση οι κατηγορίες πως η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο και αέριο από το Ισλαμικό Κράτος και άρα συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές. Όπως είπε, η Άγκυρα αγοράζει μόνο από γνωστές πηγές. Μιλώντας σε μια ομάδα τοπικών αξιωματούχων στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε ακόμη πως η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου στα σύνορά της, κύρια πηγή εσόδων για τη μαχητική ισλαμιστική οργάνωση.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου