Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Πόσο περισσότερο μπορεί να εξευτελιστεί αυτό το τσίρκο???

Υπάρχει σουρεαλιστική διάσταση στην εξαιρετικά επικίνδυνη ρωσοτουρκική κρίση, που προκλήθηκε με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού ΣΟΥΧΟΙ – 24 από τουρκικά μαχητικά F-16; Νομίζω ΝΑΙ …
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιρκο συριζα
του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ
Η Ελλάδα, επισήμως, ως μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει την Τουρκία και την τουρκική εκδοχή για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Δηλαδή η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η Τουρκία «έπραξε καλώς» που κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό, διότι...
παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα, ανέχεται, η Τουρκία να προβαίνει σε δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά, του ελληνικού εναερίου χώρου της από τουρκικά μαχητικά!
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τηλεφώνησε στον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον οποίο μεταβίβασε τη διπλωματική στήριξη της Ελλάδας, στην ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος, υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αμέσως μετά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον ενημέρωσε για τις τουρκικές δραστηριότητες στο Αιγαίο. «Περισσότερες από 1500 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρουστο Αιγαίο πραγματοποιούν το χρόνο τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, χωρίς να έχουν υποστεί συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά. Ο Σ. Λαβρώφ κατονόμασε τον Ν. Κοτζιά, ότι αυτός του έδωσε τα στοιχεία για την δραστηριότητα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο. Δηλαδή, παρότι διπλωμάτης ο ρώσος, τον «έδωσε κανονικά» στους Τούρκους τον Ν. Κοτζιά ….
Και πάνω στη σύγχυση βγαίνει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και στηρίζει τη θέση της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι το ρωσικό μαχητικό δεν παραβίασε το εναέριο χώρο της Τουρκίας, άρα κακώς το κατέρριψαν οι Τούρκοι, παρότι την προηγουμένη μέρα, η Ελλάδα στην έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ, συμφώνησε με την τουρκική εκδοχή την οποία υιοθέτησε ομόφωνα το ΝΑΤΟ, ότι δηλαδή, το ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και επομένως, καλώς κατατρίφθηκε από τα τουρκικά μαχητικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου