Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Ο καθένας στο μικρόκοσμό του - Πότε με το καλό θα συζητήσουν για τους εθνικούς κινδύνους;

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για ασφαλιστικό και προσφυγικό. Μετά από απίστευτες αλληλοκατηγορίες περί συναίνεσης που οι μεν δεν έδιναν στο δε και τώρα οι δεύτεροι δεν θέλουν να δώσουν στους πρώτους. Αν περιμένετε αποτέλεσμα είστε γελασμένοι! Μας το είπαν εξάλλου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί...



Η εικόνα μιας διαρκούς μετωπικής σύγκρουσης των κομμάτων που πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή της χώρας είναι απογοητευτική. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με τα μεγάλα εσωτερικά της και οικονομικά της προβλήματα, αλλά και με κινδύνους που...
ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν απ΄ όσα κοσμογονικά συμβαίνουν στην περιοχή μας. Η διαπίστωση ότι ουδείς από τους πρωταγωνιστές του πολιτικού μας παιχνιδιού δείχνει να ανησυχεί τρομάζει!

Για το ασφαλιστικό λοιπόν δεν πρόκειται να τα βρουν. Κάτι μας λεει ότι ούτε καν στο προσφυγικό θα μπορέσουν να βρει επαφή!

Τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και η αναμονή παραμονής ή επιστροφής στην εξουσία αποδεικνύεται πολύ ισχυρή για να αφήσει περιθώριο στην ψυχραιμία και την λογική!

Κάποια στιγμή βέβαια, θα πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει, ότι κάποιοι άλλοι στην περιοχή μας παίζουν “μπάλα” κι εμείς απλά τους παρακολουθούμε από την εξέδρα!

Είναι εντυπωσιακό και ανησυχητικό το γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες που η κρίση μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ουδείς δείχνει να έχει ανησυχήσει! Σε μια χώρα με την γεωγραφική θέση της Ελλάδας, η απλή λογική λέει ότι οι πρόεδροι των κομμάτων θα έπρεπε να είναι στα τηλέφωνα και στις συναντήσεις για να έχει η χώρα μια κοινή στρατηγική σ’ όσα ξαφνικά μπορούν να μας προκύψουν. Ειδικά μετά από τις επαναλαμβανόμενες ύποπτες πιέσεις των Ευρωπαίων για το Αιγαίο και την καθαρά φιλοτουρκική πολιτική που ακολουθούν θα έπρεπε όλοι μας να είμαστε υποψιασμένοι!
Δεν το βλέπουμε βέβαια. Η πολιτική ή μάλλον για να είμαστε πιο σωστοί η κομματική “λογική” αποδεικνύεται στην Ελλάδα πολύ ισχυρότερη.

Όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να αντιμετωπίζονται τόσο ερασιτεχνικά και πρόχειρα.

Μήπως λοιπόν κύριοι αρχηγοί είναι καιρός να κάνετε μια κανονική σύσκεψη στην οποία θα εξετάσετε τους θανάσιμους εθνικούς κινδύνους που απειλούν τη χώρα; Μια σύσκεψη στην οποία δεν θα κάνετε δηλώσεις μόλις βγείτε. Θα κρατήσετε όσα πείτε κι όσα συμφωνήσετε για σας και μόνο για σας. Γιατί κάθε φορά που κάνετε δηλώσεις το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το προσωπικό πολιτικό -κομματικό κέρδος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου