Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Αυτοί είναι οι φίλοι, εταίροι και σύμμαχοί μας

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι αλλού! Οι δηλώσεις του για την Τουρκία είναι από δουλοπρεπείς , άθλιες και προκαλούν ερωτήματα για το αν έχει οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα ή κάτι τον εμποδίζει να δει καθαρά τι συμβαίνει γύρω του. Αυτός ο άνθρωπος είναι πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Τι δήλωσε;...

Image


Βλέπει ως «αρχή μιας πιο στενής συνεργασίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία την σημερινή Σύνοδο Κορυφής και εκτιμά ότι η Τουρκία «αξίζει όχι μόνο τον σεβασμό, αλλά και...
την στήριξή μας». Μιλά προφανώς για την ίδια Τουρκία που έχει κάνει τα πάντα άνω κάτω με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Και για την ίδια χώρα που μόλις της έταξε αυτός και η Μέρκελ 3 δις και ευρωπαϊκή ένταξη , ως δια μαγείας “εκμηδένισε” τις προσφυγικές ροές προς το Αιγαίο. 



Μιλώντας στην «Bild Am Sonntag» ο ανεκδιήγητος Γιούνκερ συνέχισε λέγοντας:
«Θέλουμε να εμβαθύνουμε την συνεργασία μας με την Τουρκία και πέρα από την οξεία προσφυγική κρίση. Εάν στηρίξουμε την Τουρκία προκειμένου να φθάσει πιο γρήγορα τα ευρωπαϊκά στάνταρντς στα οικονομικά θέματα, στην ενέργεια, στην δικαιοσύνη και στα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε θα ωφεληθούμε όλοι από αυτό».
Είναι η ίδια χώρα στην οποία όποιος δημοσιογράφος υπαινιχθεί κάτι κατά του καθεστώτος πάει αμέσως φυλακή.
Όπως μεταδίδει η Φαίη Καραβίτη για το ΑΠΕ “την ίδια ώρα, ωστόσο, η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας γίνεται δεκτή με έντονη κριτική από τους Γερμανούς Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.


«Η ελευθερία του Τύπου κλειδώνεται πίσω από κάγκελα. Η σιωπή απέναντι σε αυτή την απο-δημοκρατικοποιήση θα ήταν και για το δικό μας συμφέρον δραματικά επικίνδυνη» προειδοποιεί εκ μέρους των Πρασίνων η αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Κλαούντια Ροτ, ενώ ο αρχηγός της FDP Κρίστιαν Λίντνερ επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε μεν την Τουρκία ως εταίρο, αλλά ο Ερντογάν δεν επιτρέπεται να το παρερμηνεύσει αυτό ως δικαίωμα στην ασυδοσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου