Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Οι Αλβανοί πολεμούν τους φιλο-ρώσους στην Ουκρανία

Ένοπλοι Αλβανοί εμπλέκονται σε συγκρούσεις στο εξωτερικό, όχι μόνο στη Συρία και το Ιράκ, όπου, ως τζιχαντιστές,  έχουν ενταχθεί στο ισλαμικό κράτος.


Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Στέφαν Χούιμπουμ (Stefan Huijboom) σε συνεργασία με τον Βίντσεντ Τριέστ, (Vincent Triest) ανταποκριτής του  ABCNews, έχουν γράψει ότι πολλοί πολίτες της Αλβανίας συμμετέχουν στις συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών στην Ουκρανία.

Οι Αλβανοί έχουν δημιουργήσει ομάδες και... έχουν ενωθεί με τις δυνάμεις του Κιέβου και πολεμούν κατά των φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία.

Έχουν δημιουργήσει δύο τάγματα τα οποία συνεργάζονται με ακροδεξιές ομάδες, με το τάγμα της ‘Αζοφικής’ και με το τάγμα του ‘Δεξιού Τομέα’.

Αυτή την πληροφορία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ‘Δεξιού Τομέα’ , Αλά Μέγκελ ( Alla Megel ).
Όπως δήλωσε οι Αλβανοί αντάρτες εισήλθαν παράνομα στην Ουκρανία, δεν διαθέτουν βίζα και έχουν σκοπό να παραμείνουν πολύ καιρό σε αυτή τη χώρα.
 Οι Αλβανοί είναι μισθοφόροι των κυβερνητικών δυνάμεων και την παρουσία τους επιβεβαίωσε και μέλος του τάγματος της Αζοφικής, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Όπως είπε είχε συναντήσει πολλούς αντάρτες Αλβανούς,  που πολεμούσαν μαζί και είχαν λάβει μέρος σε συγκρούσεις στο Ντονέτσκ, ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της πόλης μαζί με τον «Δεξιό Τομέα».

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Ίγκο Στρέλκοφ, παραδέχθηκε ότι είχε ακούσει για τους Αλβανούς που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Κιέβου, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την είδηση.

Οι δύο δημοσιογράφοι έχουν γράψει ότι οι Αλβανοί ένοπλοι έχουν βιάσει 22 γυναίκες στο Μπερντιάσκ, μια είδηση που αναμεταδόθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά ορισμένες πύλες την έχουν απορρίψει, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα της  lajm-press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου