Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η κόλαση ήρθε στη Γη - Και κάποιοι εδώ επιμένουν να ερωτοτροπούν με τα τέρατα

Τις σκηνές πολέμου που έζησε στη μάχη στο Bataclan, πρωτόγνωρες ακόμα και για τους πλέον έμπειρους αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων, περιέγραψε ο επικεφαλής των Γάλλων κομάντο που μπήκαν στο κτίριο...

«Η κόλαση είχε έρθει στη Γη» -Κομάντο των ειδικών δυνάμεων περιγράφει τη μάχη με τους τζιχαντιστές στο Bataclan [βίντεο & εικόνες] 
Μιλώντας στο NBC ο Τζέρεμι ανέφερε: «Ήταν η κόλαση επί γης. Κανείς ήχος. Καμία κραυγή. Όλοι έμεναν ακίνητοι γιατί φοβόντουσαν τους τρομοκράτες». 

Ο Τζέρεμι περιγράφει τις στιγμές αγωνίες των τραυματιών και των ανθρώπων που...
είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο Bataclan. «Πολλοί μας ζητούσαν να τους βοηθήσουμε γιατί ήταν τραυματισμένοι και αιμορραγούσαν αλλά εμείς έπρεπε να βρούμε τους τρομοκράτες». 
Οι τρομοκράτες προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο
Οι τζιχαντιστές αφού πλημμύρισαν με αίμα το θέατρο δολοφονώντας εν ψυχρώ δεκάδες ανθρώπους στη συνέχεια ταμπουρώθηκαν στον 2ο όροφο του κτιρίου και έριχναν βροχή τις σφαίρες προς τους αστυνομικούς. 
«Προσπάθησα να μιλήσω στους τρομοκράτες και αυτοί μου είπαν ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν και γι' αυτό τους ζήτησα ένα τηλεφωνικό αριθμό για να επικοινωνήσουν οι διαπραγματευτές. Ωστόσο οι τρομοκράτες δεν ήθελαν διαπραγματεύσεις, αλλά χρόνο για να προετοιμαστούν για την τελική επίθεση».

Το πράσινος φως για την επέμβαση και η βροχή από σφαίρες
Μόλις οι ειδικές δυνάμεις πήραν το πράσινο φως για να μπουν στο κτίριο είχε ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της πιο αιματηρής ομηρίας. «Σπάσαμε την πόρτα και οχυρωθήκαμε πίσω από μια βαριά αλεξίσφαιρη ασπίδα. Μόλις περάσαμε την πόρτα οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ. Περισσότερες από 25 σφαίρες από τα καλάσνικοφ καρφώθηκαν στην ασπίδα. Μια σφαίρα τραυμάτισε έναν αστυνομικό. Εμείς έπρεπε να συνεχίζουμε και γι' αυτό τον αφήσαμε πίσω τον τραυματία.
Η κατάσταση για τους αστυνομικούς ήταν ακόμα πιο δύσκολη καθώς δεν μπορούσαν να ανταποδώσουν τα πυρά. Μέσα στον χώρο βρίσκονταν 20 όμηροι. «Ήταν πολύ επικίνδυνο. Εμείς συνεχίζαμε να προχωράμε παρά τα εμπόδια που συναντούσαμε» λέει ο Τζέρεμι. Σε κάποιο σημείο βρέθηκαν στην ίδια ευθεία με τους τρομοκράτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε κάτι που έμοιαζε με αδιέξοδο. Τότε ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ενώ ο δεύτερος πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς.

Παρά την εμπειρία του από πολεμικές επιχειρήσεις ο Τζέρεμι περιγράφοντας τη μάχη στο Bataclan λέει πως «ήταν πολύ έντονα και πολύ δύσκολα για τους άνδρες του. Για την ώρα ακόμα και ο ύπνος είναι πλέον πολύ δύσκολος».



1 σχόλιο:

  1. Όλοι μιλάνε για το "Κτήνος" στη Ευρώπη, αλλά κανένας δεν μιλάει για τον
    "μπαμπά" και τη "μαμά" του. Τους.....τρυφερούς γονείς που αυτοί ευθύνονται
    για τις επιδόσεις του κανακάρη τους.
    Και είναι φυσικό να μην μιλάνε.
    Γιατί ένας εκ' των γονέων είναι αυτοί οι ίδιοι. Οι θείοι και οι θείες είναι στην Ανατολή.
    Καλά θα κάνουν ν' αφήσουν τις μαλακίες, γιατί τα πράγματα σοβάρεψαν με το κωλόπαιδο
    τους.
    Αυτό το κωλόπαιδο προσπαθεί να ξεπαστρέψει τα άλλα τους παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή