Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Αν η πληροφορία είναι αληθινή, τότε εγείρονται πολύ σοβαρά ζητήματα με το ρόλο του απαράδεκτου Πατριάρχη

Βαρθολομαίος και άλλοι θρησκευτικoί ηγέτες επιχειρούν να “βγάλουν λάδι” τον Ερντογάν...


Σε μια περίεργη κοινή δήλωση προχώρησαν οι εκπρόσωποι των μειονοτικών εκκλησιών και θρησκειών στην Τουρκία, ανάμεσα τους και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στην ανακοίνωση που...
υπογράφουν 18(!) επικεφαλής θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία δηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα περιορισμό στην έκφραση και την λατρεία των θρησκειών τους. 


Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει ερωτήματα καθώς εκδηλώνεται σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι κατηγορίες και οι καταγγελίες σε βάρος της Τουρκίας για περιορισμό των θρησκευτικών και προσωπικών ελευθεριών, και έρχεται να διασκεδάσει τις εντυπώσεις την ώρα που κορυφώνεται και η κόντρα της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον για το θέμα του πάστορα Μπράνσον. Επίσης αξιοπερίεργο είναι και το γεγονός ότι 18 εκπρόσωποι εκκλησιών αισθάνθηκαν την ανάγκη να συντονιστούν και να βγάλουν μια τέτοια ανακοίνωση υπέρ του Ερντογάν εν μέσω του θέρους. Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα πιέσεων που δέχθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν το οποίο και συντόνισε την όλη προσπάθεια ως απάντηση στην κριτική που δέχεται από Ευρώπη και Αμερική. 



Η ανακοίνωση υπογράφουν μεταξύ άλλων: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων της Τουρκίας Αράμ Ατεσιάν και ο Αρχιραβίνος της Τουρκίας Ραβ Ισάκ Χαλέβα, και την οποία αναμεταδίδουν όλα τα τουρκικά μέσα ανεφέρει: 



"Ως θρησκευτικοί εκπρόσωποι και επικεφαλής ιδρυμάτων αρχαίων κοινοτήτων διαφορετικών θρησκειών και πεποιθήσεων που υπαάρχουν στη χώρα μας εδώ και αιώνες, ζούμε ελεύθερα την πίστη μας και ασκούμε ελεύθερα τη λατρεία μας σύμφωνα με τις παραδόσεις μας. Δηλώσεις που ισχυρίζονται ή υπονοούν πως υπάρχει καταπίεση είναι απολύτως αβάσιμες. Το πολλά προβλήματα και οι αδικίες που υπήρξαν στο παρελθόν λύθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους κρατικούς θεσμούς και ανταλλάσσουμε απόψεις για τα θέματα που θέλουμε να προωθήσουμε, με καλή πρόθεση και θέληση για λύση. Δημοσιεύουμε αυτή την κοινή ανακοίνωση συνειδητά και με την υπευθυνότητα για την σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου