Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Σερβία: Δολοφονήθηκε πρώην δικηγόρος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Εξέχων δικηγόρος του Βελιγραδίου, που στο παρελθόν  είχε προσπαθήσει να υπερασπισθεί τον τελευταίο ισχυρό άνδρα της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, δολοφονήθηκε με μαφιόζικο στυλ, στο εστιατόριο ‘Νόβακ’ το Σάββατο, ανακοίνωσε η αστυνομία...


Ο 57χρονος Ντάγκοσλαβ (Μίσα) Ογκνιάνοβιτς πυροβολήθηκε  στο ‘Νόβακ’- στην περιοχή του Νέου Βελιγραδίου και ο 27χρονος υιός του, Πέταρ,  τραυματίσθηκε στο... δεξί χέρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Ογκνιάνοβιτς συμμετείχε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε νομική ομάδα που βοηθούσε στην υπεράσπιση του Μιλόσεβιτς στη δίκη του για εγκλήματα πολέμου ενώπιον του δικαστηρίου του ΟΗΕ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Χάγη. Ο Μιλόσεβιτς πέθανε στη μονάδα κράτησης του δικαστηρίου το 2006, πριν εκδοθεί η ετυμηγορία.

Στην πάροδο των ετών ο Ογκνιάνοβιτς υπερασπίσθηκε, επίσης, ορισμένα κορυφαία άτομα του υποκόσμου της Σερβίας. Αρκετά εξέχοντα μέλη των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος στη Σερβία και του Μαυροβουνίου, έχουν σκοτωθεί στο Βελιγράδι τα τελευταία δύο χρόνια, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών.

(Στοιχεία από alo.rs, Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου