Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Το Ισραήλ καθορίστηκε ως εθνική πατρίδα των Εβραίων- ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο

Την Πέμπτη το κοινοβούλιο του Ισραήλ (Κνεσέτ) ψήφισε νόμο με τον οποίο ανακηρύσσεται το Ισραήλ ως εθνική πατρίδα των Εβραίων και δίνεται προτεραιότητα καθαρά στις εβραϊκές κοινότητες, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η αμερικανική εφημερίδα New York Times...


Ο νόμος αφορά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τον εβραϊκό χαρακτήρα του κράτους και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των αριστερών ομάδων που επικρίνουν τις πολιτικές του Ισραήλ εναντίον των... Παλαιστινίων, όπως γράφει η εφημερίδα και θεωρείται ως μια προσπάθεια του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου να δώσει προτεραιότητα στη δεξιά κυβέρνηση και τους οπαδούς της.

Ωστόσο, ο νόμος αυτός έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για τις μη εβραϊκές μειονότητες στο Ισραήλ, αφού μειώνει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού και αποτρέπει  τη νομιμοποίηση των υπερασπιστών τους στο Ισραήλ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι Άραβες φοβούνται ότι ζώντας σε ένα κράτος με εβραϊκό χαρακτήρα  θα μπορούσαν να γίνουν υπήκοοι δεύτερης κατηγορίας.

(Στοιχεία από nytimes.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου